Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Tréner Trenčína Ševela: Videli sme realitu, ale odvetu chceme vyhrať

Na snímke tréner AS Trenčín Martin Ševela reaguje v prvom zápase 2. predkola futbalovej Ligy majstrov AS Trenčín – FC Steaua Bukurešť (Rum.) v Žiline 14. júla 2015. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Odveta je na programe v stredu 22. júla v Bukurešti a v oveľa lepšej pozícii do nej pôjde 26-násobný majster Rumunska, resp. bývalý európsky šampión Steaua.

Bratislava 15. júla (TASR) - Debut slovenského šampióna vo futbalovej Lige majstrov 2015/2016 sa skončil pre AS Trenčín sklamaním. V Žiline zverenci trénera Martina Ševelu prehrali v prvom zápase 2. predkola s rumunskou Steauou Bukurešť 0:2 a ich šance prebojovať sa do ďalšej fázy výrazne poklesli.



Bývalý európsky šampión z Rumunska bol favoritom, pred duelom ale sršalo z Trenčanov odhodlanie zaskočiť ho. Slovenský majster so šiestimi legionármi v základe nezačal v prvom polčase zle, statočne sa púšťal do súbojov so skúsenejšími hráčmi súpera. A keď zistil, že z nich nemusí mať až tak veľký rešpekt, dostal sa do dvoch gólových šancí. Tu ale Trenčania v LM tvrdo narazili. Keďže neboli efektívni, v druhom polčase kruto pykali po góloch Nicolaea Stanciua a Jugurtha Hamrouna. Pri prvom góle špílmacher hostí krásnou zakrútenou strelou z priameho kopu nachytal brankára domácich Igora Šemrinca, pri druhom obrana AS padla po chybe v rozohrávke a následnej rýchlej krídelnej akcii s prudkým centrom na päťku.

"Odhodlanie, či už moje alebo samotných hráčov bolo veľké, ale samotný zápas nám ukázal realitu. Vieme, kam sa máme posúvať a kde je európsky futbal. Išli sme do zápasu s tým, že chceme streliť gól a neinkasovať, ale stal sa presný opak," hodnotil prvé vystúpenie AS v kontinentálnej smotánke kouč Ševela.

V kabíne Trenčanov, ktorí našli pod Dubňom výborné prostredie a 7-tisíc fanúšikov ich celý čas hnalo vpred, zavládol po zápase smútok. "Som sklamaný, ukázalo sa, čo je to Liga majstrov, aký je rozdiel medzi tímami, ktoré pravidelne hrávajú európske súťaže, a ktoré nie. Nás zradila efektivita a súper z dvoch pološancí strelil dva góly. Mrzia nás. Nechceli sme ich dostať. Je to smutné, ale pokiaľ žije šanca, treba bojovať. Hlavy nevešiame. Pri mojej šanci som sa oprel do lopty a veril, že prejde. Steaua hrala to, čo sme čakali. Prvý gól nás zaskočil a potom prišiel aj druhý," povedal stredopoliar Matúš Bero.

Odveta je na programe v stredu 22. júla v Bukurešti a v oveľa lepšej pozícii do nej pôjde 26-násobný majster Rumunska, resp. bývalý európsky šampión Steaua. Ševela deklaroval, že Trenčín v nej chce vyhrať. Hrať sa bude bez divákov pre trest Bukurešti od UEFA. "Dôležité je, aby sme do odvety nešli v porazeneckej nálade. Opäť to pre nás bude veľká skúsenosť. Sme nováčik v predkolách Ligy majstrov a dá sa povedať, že sme zaplatili daň v prvom zápase. Dostali sme gól v úvodzovkách z maličkostí a rozhoduje tu každý detail, chvíľková strata koncentrácie a aj malá nedôslednosť. Do odvety pôjdeme s tým, že chceme vyhrať, aj keď to nebude jednoduché. Ale sme naučení ísť do každého jedného zápasu za víťazstvom. Hoci rešpektujeme kvalitu súpera, ktorá je vysoká, ale musíme u hráčov budovať víťaznú mentalitu."