Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

LIGA NÁRODOV: Anglicko privíta v júni Talianov a Maďarov na Molineux

Anglický futbalista Harry Kane (vľavo) sa teší po góle v kvalifikačnom zápase I-skupiny San Maríno - Anglicko o postup na MS 2022 vo futbale, 15. novembra 2021 v Serravalle. Foto: TASR/AP

Duel proti Talianom 11. júna sa bude hrať bez divákov, je to trest od UEFA za minuloročné incidenty vo Wembley počas finále preloženého EURO 2020.

Londýn 17. februára (TASR) - Anglická futbalová reprezentácia odohrá júnové domáce zápasy Ligy národov proti Taliansku a Maďarsku na štadióne Molineux, kde hráva v Premier League Wolverhampton Wanderers. Vo štvrtok o tom informovala Anglická futbalová asociácia (FA).

Duel proti Talianom 11. júna sa bude hrať bez divákov, je to trest od UEFA za minuloročné incidenty vo Wembley počas finále preloženého EURO 2020. V ňom Taliani zdolali domácich v rozstrele z 11 m. Fanúšikovia sa však už dostanú na tribúny o tri dni v stretnutí s Maďarmi. Ako uviedla agentúra AFP, anglická reprezentácia sa na štadióne Molineux naposledy predstavila v roku 1956.

"Hoci je našim domovom Wembley, užívame si hrať zápasy aj na štadiónoch v iných anglických mestách. Najmä v príprave na veľké turnaje. Rok 2022 bude neuveriteľne vzrušujúci a pre anglického fanúšika je skvelé, že taký slávny štadión bude jeho súčasťou," povedal tréner účastníka MS 2022 v Katare Gareth Southgate.