Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Lintner ponuku viesť seniorskú extraligu zvažuje

Na snímke neúspešný kandidát na prezidenta SZĽH Richard Lintner, archívne foto Foto: TASR/Michal Svítok

Podmienkou však je, aby extraliga disponovala absolútnou autonómiou od zväzu, ktorému, ako Lintner sám povedal, nedôveruje.

Bratislava 15. júla (Teraz.sk) - Richard Lintner sa pre internetový portál sportky.sk vyjadril, že ponuku šéfovať seniorskej extralige z pozície šéfa Pro-Hokeja zvažuje. Podmienkou však je, aby extraliga disponovala absolútnou autonómiou od zväzu, ktorému, ako Lintner sám povedal, nedôveruje.



"Neprestávam hľadať riešenie, ako využiť ten dar, ktorý mám, i dôveru od fanúšikov. Možno jedno z riešení je aj zváženie ponuky, ktorú som dostal od Pro-Hokeja. Ten podpísal so zväzom nedávno zmluvu o riadení extraligy na ďalšie tri roky, čo mu zabezpečuje autonómiu a nezávislosť od zväzu, ktorému, ako som už deklaroval, nedôverujem. Na základe tej zmluvy mám minimálne dôvod rozvíjať ďalej túto debatu. Nikdy som sa netajil, že som sa snažil pomáhať extralige. Je to vec ďalších rokovaní a diskusií," vyjadril sa Lintner.

Už pred voľbami o prezidenta SZĽH vystúpil otvorene predseda predstavenstva PRO HOKEJ-a Juraj Koval s tým, že bude oficiálne podporovať na kongrese Richarda Lintnera a jeho skupinu.

Hoci Lintner prehral v súboji s Nemečkom o 13 hlasov, Koval v tom nevidí problém a koncom minulého týždňa oslovil nášho exprezentanta so zaujímavou ponukou, napísal Plus Jeden Deň.