Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Liptovský Mikuláš deklasoval Prešov, Košice prehrali so Zvolenom 1:4

Na snímke Marek Hovorka, archívna snímka. FOTO TASR - Martin Baumann Foto: TASR

Po 31 sekundách tretej tretiny sa nádeje Prešovčanov na zvrat rozplynuli - od modrej skóroval Ventelä a využil tak ďalšiu presilovku domácich.

Liptovský Mikuláš 3. decembra (TASR) - Hokejisti MHK 32 Liptovský Mikuláš deklasovali v 22. kole Tipos extraligy na domácom ľade HC GROTTO Prešov 6:0. Marek Hovorka a Sameli Ventelä si pripísali na konto tri asistencie.


MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC GROTTO Prešov

6:0 (2:0, 1:0, 3:0)

Góly: 8. Walega (Hovorka, Ventelä), 13. Salija (Obdržálek), 26. Jurík (Obdržálek), 41. Ventelä (Hovorka), 45. Jurík (Hovorka), 60. Kriška (Ventelä). Rozhodovali: Štefik, Orolin - Durmis, Jedlička, vylúčení: 6:9 na 2 min., 0:1 na 5 min. + DKZ, 0:1 na 10 min. + DKZ, presilovky: 4:0, bez divákov.

zostavy:

HC MHk 32 Liptovský Mikuláš: Vošvrda - Ventelä, Vartinen, Kurali, Salija, Šepelev, Nemec, Krempaský – Kriška, Hovorka, Uhrík - Jurík, Petráš, Obdržálek - Paločko, Walega, Haluška - Dunčko, Kalousek, Feherpataky

HC Grotto Prešov: Petrík - Bakala, Rajnoha, Ružička, Rais, Turan, Jendroľ - Michnáč, Čacho, Welychka - Šimun, Zagrapan, Sýkora - Ľalík, Fekiač, Žilka - Miškuf, Klíma, A. Nauš


Domáci začali aktívnejšie, no žiadna z ich striel Petríka veľmi neohrozila. V siedmej minúte prišlo druhé vylúčenie na strane hostí za podrazenie a faul po 38 sekundách presilovky potrestal gólom Walega. Aj druhý presný zásah Liptákov padol v presilovke - Salija dorazil pod brvno Obdržálkovu strelu. Na začiatku druhej tretiny sa Prešovčania snažili otočiť vývoj zápasu. Držali sa v útočnom pásme, no ku gólu im nepomohli ani dve presilovky a o niekoľko minút zvýšili domáci, keď Jurík skóroval v obklopení dvoch obrancov. Po 31 sekundách tretej tretiny sa nádeje Prešovčanov na zvrat rozplynuli - od modrej skóroval Ventelä a využil tak ďalšiu presilovku domácich. Piaty gól pridal Jurík, no v tretej tretiny zaujali najmä vylúčenia. Najprv dostali za pästný súboj po dve minúty Walega a Lalík, neskôr sa medzi Prešovčanmi vylučovalo do konca zápasu. Ružička išiel do šatne za nešportové správanie a tesne pred koncom zápasu ho nasledoval Lalík. Domáci ešte na konci dokonali debakel šiestym gólom, keď Kriška sa presadil strelou z prvej.


HC Košice - HKM Zvolen

1:4 (1:3, 0:0, 0:1)

Góly: 12. Klhůfek (Pereskokov, McPherson) - 5. Krieger (Kubka, Pierog), 6. Saracino (Meliško, Roy), 11. Roy (Saracino, Stupka), 59. Zuzin (Jedlička). Rozhodovali: Stano, Fridrich - Šoltés, Gegáň, vylúčení: 2:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov

zostavy:

Košice: Košarišťan - Saucerman, Snuggerud, Tansey, Šedivý, Deyl, Cibák, Štec - Pereskokov, McPherson, Klhůfek - Rogoň, Chovan, Paršin - Lapšanský, Slovák, Mrázik - Milý, Havrila, Jokeľ

Zvolen: Rahm - Kotvan, Hain, Meliško, Roy, Hraško, Kubka, Barcík - Zuzin, Viedenský, Jedlička - Leskinen, Krieger, Pierog - Stupka, Mikúš, Saracino - Csányi, Marcinek, Török


Od úvodu sa hral rýchly hokej so zaujímavými situáciami na oboch stranách. Vstup do zápasu ideálne vyšiel Zvolenčanom, ktorí si vytvorilo viacero šancí a v 11. minúte aj trojgólový náskok. V 5 minúte zavŕšil tlak Zvolena Krieger (0:1), o necelú minútu Saracino zblízka zakončil kombináciu hostí a za Košarišťana prešla aj strela Roya v 11. minúte. Domáci napriek tlaku nevyužili presilovku, no v 12. minúte sa vrátili do zápasu, keď ideálnu prihrávku Pereskokova zúročil Klhůfek - 1:3.

Aj druhá časť priniesla svižný hokej s viacerými gólovými príležitosťami. Brankári v nej však viackrát podržali svoje tímy. Csányi v 33. minúte neprekonal Košarišťana, z protiútoku domácich sa pri šanci Lapšanského vyznamenal Rahm. Na dvojgólovom náskoku Zvolenčanov nič nezmenili ani dve presilovky domácich v druhej tretine.

V úvode tretej tretiny sa domáci prezentovali aktívnou hrou, snažili sa vyrovnať, ale obranu hostí sa im nedarilo prekonať. Domáci sa v 57. minúte dostali k hre bez brankára, súpera zovreli pásme, ale obetaví Zvolenčania opäť zblokovali viacero striel a podržal ich aj pozorný brankár Rahm. Gólovú poistku hostí pridal do prázdnej bránky Zuzin - 1:4.

Hlasy:
Kalle Kaskinen, tréner HC Košice:
"Na dnešného súpera som sa veľmi tešil. Videl som viacero jeho zápasov a mám k nemu, ako k úradujúcemu majstrovi, rešpekt. Zápas sme však začali veľmi zle. To by sa nám nemalo stávať. Postupne sa náš výkon zlepšil, ale dnes to nebol náš deň."

Peter Oremus, tréner HKM Zvolen: "Naša koncentrácia na zápas bola výborná. Po celý týždeň sme výborne pracovali, pretože sme vedeli, že ideme na ľad silného súpera. Od prvej minúty bola aktivita a pohyb na našej strane. Myslím si, že naše víťazstvo je zaslúžené. Vyhrať v Košiciach nie je jednoduché, no dnes sme ukázali, že vieme vyhrať aj u silných súperov."



HC Slovan Bratislava - HC Nové Zámky

2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Góly: 8. Maier (Rapuzzi), 41. Haščák (Rapuzzi, Harris). Rozhodovali: Novák, Moller – Stanzel, Šefčík, vylúčení: 7:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Slovan Bratislava: Hlavaj – MacKenzie, Golian, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier, Beňo – Haščák, Rapuzzi, Jääskeläinen – Gašpar Harris, Takáč – Yogan, Kytnár, Matoušek – Šotek, Bezák, Sukeľ

HC Nové Zámky: Bakala – Hatala, Bull, Fereta, Holenda, Kozák, Roman, Ligas, Tóth – Števuliak, Šiška, Jackson – Šišovský, Langkow, Klempa – Varga, Fetkovič, Mišiak – Ferenyi, Ondrušek, Kurbatov


Slovan hral už po 68 sekundách presilovú hru, ale strely Haščáka a Harrisa v sieti neskončili. Domáci mali aj potom hernú prevahu a v 8. minúte ich poslal do vedenia Maier. Zámčania mali prvú veľkú šancu v 17. minúte, ale Klempa nedokázal prekonať Hlavaja, ktorý dostal prednosť v bránke pred Windsorom.

Na začiatku druhej tretiny si prvú početnú výhodu zahrali aj hostia, ale mohli inkasovať. Takáč sa rútil sám na Bakalu, ale brankár Zámčanov dobre zasiahol. Zverenci Gergelyho Majorossa si potom nedali pozor na disciplínu, v priebehu minúty mali vylúčených dvoch hráčov, ale zo skrátenej presilovky 5 na 3 vyťažili len žŕdku po strele Haščáka. Rovnaká situácia sa potom naskytla aj hosťom, pričom ich dvojnásobná presilovka trvala celé dve minúty. Hlavaj však chytil všetky strely a stav sa nezmenil.

V úvode tretieho dejstva pokračovala presilovka Slovana a zásluhou Haščáka ju aj využil. Vzápätí hrali v početnej výhode aj "býci", ale opäť sa im nepodarilo prekonať pozorného Hlavaja. Päť minút pred koncom bol k tomu blízko Fetkovič, ale svoju šancu nevyužil. V závere duelu ešte Yogan trafil žŕdku, ale na skóre sa už nič nezmenilo. Slovan si tak pripísal piaty triumf za sebou a zostal na čele tabuľky.

Hlasy:
Róbert Döme, tréner Slovana: "Nové Zámky hrali dobre, súhlasím s kolegom, ale to aj vďaka nám, lebo sme ich dostali do zápasu. Boli sme nedisciplinovaní najmä v druhej tretine. Ale máme všetky body, hoci to z našej strany nebol krásny hokej. Ja musím pochváliť Zámky a ich trénera, hrajú pekný hokej. Ale našli sme cestu ako vyhrať. Ale je smutné že hráme bez divákov a chýbajú nám potrebné emócie."

Gergely Majoross, tréner Nových Zámkov: "Myslím si, že sme odohrali celkom dobrý zápas, ale naše špeciálne formácie neuspeli. V niektorých presilových hrách sme si dokázali vytvoriť dosť šancí, ale nedali sme góly. Ale inak sme hrali dobre. V ďalších zápasoch však musíme hrať presilovky lepšie."


Na snímke zľava Tibor Varga (N. Zámky), Michal Beňo (Slovan) a Martin Mišiak (N. Zámky) v zápase 22. kola Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Nové Zámky 3. decembra 2021 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad

4:5 pp a sam. nájazdoch (1:0, 2:4, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 19. Pavlin (Macejko, Keränen), 32. Cameranesi (Erkinjuntti, Pavlin), 32. Buc (Mašlonka), 44. Mudrák (Žitný, Galamboš) - 29. Svitana (Livingston), 33. Valigura (Jevoš, Bjalončík), 36. Arniel (Svitana, Skokan), 37. Livingston (Svitana, Skokan), rozh. nájazd: Svitana, . Rozhodovali: Žák, Valach - Ordzovenský, Jurčiak, vylúčení: 7:7 na 2 min., presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, bez divákov.

zostavy:

Michalovce: Kaarlehto - Bokroš, Macejko, Pavlin, Gajdoš, Mudrák, Mihálik, Stripai, Bača - Erkinjuntti, Cameranesi, Keränen - Faith, Suja, Regenda - Žitný, Galamboš, Mráz - Mašlonka, Buc, Kukuča

Poprad: Tomek - Brejčík, Drgoň, Rymsha, Dalhuisen, Novajovský, Ulrych, Demo - Livingston, Skokan, Svitana - Bondra, Arniel, Ully - Jevoš, Bjalončík, Mešár - Valigura, Mlynarovič, Handlovský


Domáci nastúpili už aj s Matejom Bačom, ktorého nedávno získali z Prešova v rámci výmeny za obrancu Jána Ťavodu. V zostave "kamzíkov" sa premiérovo v tejto sezóne objavil navrátilec Samuel Mlynarovič, pre zranenia im chýbali Vandas, Kundrik a Čiliak.

Už v 1. minúte sa do nádejného prečíslenia stali domáci, ale Regenda po spolupráci s Faithom neprekonal Tomeka. Bezgólové skóre prvej tretiny nezmenili ani presilovky domácich v 5. minúte, resp. hostí v 13-tej. V závere prvej časti vyšla Michalovčanom kombinácia prvej formácie s gólovým zakončením obrancu Pavlina, ktorý sa do zostavy domácich vrátil po 5-zápasovej absencii - 1:0.


Na snímke druhý zľava brankár HK Dukla Ingema Michalovce Karolus Kaarlehto likviduje strelu v zápase 22. kola Kaufland Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad 3.decembra 2021 v Michalovciach.
Foto: TASR - Roman Hanc


Druhá tretina priniesla viacero vylúčených a až šesť gólov. V početnej výhode v 24. minúte si síce vytvorili tlak, no brankár Kaarlehto viackrát podržal Michalovce. Domáci nezužitkovali presilovku v 26. minúte a krátko po nej inkasovali, keď Svitana zakončil ofenzívnu akciu hostí - 1:1. V 32. minúte sa domáci usadili v pásme Popradu počas presilovky a Cameranesi prestrelil Tomeka - 2:1. Keď o 28 sekúnd Buc dorazil strelu Mašlonku, viedli domáci už o 2 góly - 3:1. "Kamzíci" sa však nevzdali a do zápasu ich vrátilo zaváhanie brankára Kaarlehta, ktoré v 33. minúte potrestal Valigura - 3:2. Traja hráči domácich si krátko na to sadli na trestnú lavicu, hostia sa dostali k presilovke o dvoch hráčov a naložili s ňou ideálne. V 36. minúte zakončil kombináciu Arniel (3:3) a o 38 sekúnd Livingston upravil na 3:4. Asistenciu na štvrtom zásahu hostí si pripísal Patrik Svitana, pre ktorého to bol 400. bod v najvyššej slovenskej súťaži.

Zápletku zaujímavého zápasu umocnil gól Mudráka, ktorého pokus v 44. minúte prekvapil Tomeka - 4:4. V ďalšom priebehu tretej časti mali viacero sľubných šancí Popradčania, gól však nepadol ani z príležitosti domáceho Regendu v 57. minúte.

Sľubnú šancu rozhodnúť v predĺžení mal Bjalončík, ale Kaarlehto mu zmaril radosť efektným zákrokom. V nájazdovom rozstrele rozhodol o triumfe Popradu Svitana.


HK Spišská Nová Ves - HC´05 Banská Bystrica

6:2 (2:1, 2:0, 2:1)

Góly: 9. Giľák (Majdan), 13. Beaudry (Nieminen, Rapáč), 21. Nieminen (Rapáč, Atwal), 29. Tyczynski (Hamráček, Ščurko), 46. Rapáč (Petgrave, Salituro), 54. Nieminen (Tyczynskí, Vrábeľ) – 5. Berger (Ščerbak), 43. Berger (Shcherbak, Cardwell). Rozhodovali: D. Konc st., Jobbágy- Synek, Bogdaň, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, bez divákov

Spišská Nová Ves: Melicherčík - Petgrave, Atwal, Beaudry, Romaňák, Ordzovenský, Malina, Chatrnúch - Giľák, Salituro, Majdan - B. Rapáč, Kuru, Nieminen - Ščurko, Tyczynski, Hamráček - Vrábeľ, Vartovník, Tomala

Banská Bystrica: Belányi - Breton, Fatul, Cardwell, Boldižár, Žiak, Ďatelinka, Rákoš, Kostromitin - Fossier, Berger, Ščerbak - Melcher, Bubela, Mistele - Gabor, Tamáši, Kabáč - Galbavý, Sojka, Jendroľ



Stredoslováci vstúpili do stretnutia lepšie, skóre otvoril v 5. min Berger. Následne Spišiaci pykali za príliš veľa hráčov na ľade a "barani" mali k dispozícii presilovku. Nevyužili ju, naopak z protiútoku tesne po jej skončení vyrovnal Giľak. Nováčik súťaže potom prevzal opraty zápasu a do vedenia sa stihol dostať ešte do prvej prestávky, keď v 12. min skóroval Ouellet-Beaundry.

Do druhej dvadsaťminútovky vstúpili Bystričania aktívne a neboli ďaleko od vyrovnaniy, svoje kvality však ukázal brankár domácich Melicherčík. Boli to však Spišiaci, ktorí rozvlnili sieť. Po 58 sekundách sa o to postaral Nieminen. Tento moment sa ukázal ako rozhodujúci. V tretej tretine Berger svojim druhým gólom zápasu v 43. min znížil v presilovke na 2:4, no dráma sa nekonala. Taktiež v početnej výhode odpovedal v v 46. min aj Rapáč a uzavrel skóre. Skóre uzavrel druhým zásahom v zápase v 54. min Nieminen.

tabuľka:

1. Slovan Bratislava 22 15 1 1 5 82:51 48

2. Zvolen 22 13 3 0 6 82:63 45

3. Michalovce 21 12 2 1 6 59:62 41

4. Nitra 19 8 4 2 5 72:56 34

5. Košice 19 10 0 2 7 66:49 32

6. Dukla Trenčín 21 8 1 0 12 53:65 26

7. Prešov 19 8 1 0 10 51:70 26

8. Poprad 17 6 2 2 7 63:57 24

9. Spišská Nová Ves 19 6 1 4 8 55:59 24

10. Banská Bystrica 19 5 2 3 9 51:64 22

11. Liptovský Mikuláš 21 4 2 3 12 53:69 19

12. Nové Zámky 21 6 0 1 14 51:73 19