Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Liptovský Mikuláš predstavil 12 posíl, medzi nimi Réwaya i Hraška

Zo zrazu slovenského hokejového reprezentačného A-tímu pred Nemeckým pohárom (6.-8. novembra 2015 v Augsburgu) 3. novembra 2015 v Bratislave. Na snímke slovenský hokejový útočník Martin Réway. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Práve z doterajšieho pôsobenia v Prešove sú známe aj ďalšie akvizície Liptákov.

Liptovský Mikuláš 31. júla (TASR) - Extraligový hokejový klub MHk 32 Liptovský Mikuláš v pondelok predstavil dvanásť nových hráčov vo svojom kádri. Okrem útočníka Martina Réwaya figuruje v menoslove napríklad aj skúsený obranca Peter Hraško.

Pre dvadsaťosemročného Réwaya to bude štvrté pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži. Uplynulý ročník Tipos extraligy zakončil v HK Spišská Nová Ves, kam prišiel na začiatku kalendárneho roka z nemeckého druholigového EHC Freiburg. V základnej časti nazbieral v 13 zápasoch 13 bodov (5+8), v play-off pridal ďalších 12 bodov (3+9) v trinástich stretnutiach a Spišiakom pomohol k zisku historického bronzu. V slovenskej najvyššej súťaži si obliekal aj dresy HK Poprad (2019/20) a HC Košice (2020/21). Celkovo odohral v extralige spolu 75 duelov, v ktorých zaznamenal 60 bodov (23+37).

Trisdsaťjedenročný Hraško odohral v najvyššej slovenskej súťaži spolu s play off 710 stretnutí, v ktorých nazbieral 232 bodov (83+149). Drvivú väčšinu kariéry strávil v HKM Zvolen, s ktorým získal dva majstrovské tituly. V extralige si obliekal aj dres HC Detva v rámci hosťovania v ročníku 2018/19. Klub vtedy vlastnil súčasný nový majiteľ klubu z Liptova Róbert Ľupták, ktorý následne stál na čele HC Prešov. Ten v uplynulom ročníku z Tipos extraligy vypadol.

Práve z doterajšieho pôsobenia v Prešove sú známe aj ďalšie akvizície Liptákov. Klub posilnili obrancovia Dominik Jendroľ, Lukáš Lalík, Dávid Nátny a útočníci Aurel Nauš, Frederik Fekiač, Daniel Tkáč, Tomáš Klíma, Jakub Žilka, Matúš Vojtech a Jakub Nespala.