Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Liška sa pred fotením nemusel holiť: Stačí otvoriť okno

Na snímke horný rad zľava výstrojoví manažéri Juraj Stopka, Ľuboš Ondrejka, Rastislav Ladecký, Adam Liška, Róbert Lantoši, Patrik Koch, Marián Studenič, Tomáš Zigo, Dávid Buc, Dávid Bondra, Mário Lunter, Matúš Sukeľ, kondičný tréner Róbert Bereš, fyzioterapeuti Andrej Foltýn a Vladimír Čavojec. Stredný rad zľava: mediálny manažér Peter Jánošík, video analytik Igor Andrejkovič, Denis Godla, Libor Hudáček, Marko Daňo, Christián Jaroš, Erik Černák, Marek Ďaloga, Michal Čajkovský, Martin Fehérváry, Michal Krištof, manžérka Zuzana Chrenková a doktor Ján Grauzel. Dolný rad zľava: Marek Čiliak, asistenti trénera Andrej Podkonický a Michal Handzuš, Martin Marinčin, Tomáš Tatar, generálny manažér Miroslav Šatan, Andrej Sekera, tréner Craig Ramsay, Ladislav Nagy, Richard Pánik, asisitent trénera Róbert Petrovický, tréner brankárov Ján Lašák a brankár Patrik Rybár počas spoločného fotenia na 83. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Košiciach 14. mája 2019. Foto: TASR/Martin Baumann

Na spoločnom fotení boli všetci hráči vrátane zraneného obrancu Mareka Ďalogu.

Košice 14. mája (TASR) - Slovenským hokejistom nechýbala dobrá nálada počas pondelňajšieho spoločného fotenia. Viacerí z nich sa na blesky fotoaparátov patrične upravili, výnimkou nebol ani Adam Liška. Na rozdiel od iných sa nemusel zaoberať holením, keďže "stačí otvoriť okno," poznamenal s úsmevom.

Na spoločnom fotení boli všetci hráči vrátane zraneného obrancu Mareka Ďalogu. Prípravu na aktivitu, ktorá už neodmysliteľne patrí k pobytu na šampionáte, vzali mnohí hráči vážne. Viac minút pred zrkadlom než zvyčajne strávil aj Liška. "Prišiel k nám kaderník, vošiel som sa do šesťčlennej skupinky, ktorej sa venoval. Všimol som si, že v šatni viacerí hráči použili gél na vlasy," referoval. Pri otázke o tom, či sa aj holil, sa schuti zasmial. "Nemám čo. Mne stačí otvoriť okno a je to."

Kaderníka naopak obišiel Marián Studenič, ktorý verí, že mu dlhší účes prinesie šťastie. "Mohol som sa už aj ostrihať, ale nechávam si dlhšie vlasy. Dúfam, že mi prinesú šťastie," pousmial sa.

Pondelňajšie voľno medzi dvomi náročnými zápasmi padlo reprezentantom vhod. "Myslím si, že po týchto troch dueloch môžeme mať isté sebavedomie. Zároveň sa však musíme držať pri zemi. Aj som začal pozerať záznam z nášho zápasu s Kanadou, ale keď som sa videl filmovať, tak som si dal radšej tabletku na spanie. Na videu to bolo očividné. Viac to už robiť určite nebudem. Bolo to v zápale boja, chcel som pre tím vybojovať presilovku," priznal Liška.

Po spoločnom fotení sa do dobrovoľného tréningu zapojilo deväť hráčov. Okrem všetkých troch brankárov aj Dávid Bondra, Róbert Lantoši, Michal Čajkovský, Dávid Buc, Tomáš Zigo a Patrik Koch. "Tiež som mohol mať voľno, ale keď som už bol oblečený vo výstroji, tak som si povedal, že sa idem trochu vypotiť," povedal brankár Marek Čiliak.