Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Liverpool potvrdil falošnú pozitivitu hráčov, konkurenti sa hnevajú

Futbalista Andrew Robertson (vpravo) z Liverpoolu sa teší z gólu počas zápasu 18. kola anglickej Premier League Tottenham Hotspur - FC Liverpool 19. decembra 2021 v Londýne. Foto: TASR/AP

Podľa Kloppa sa vírusom reálne nakazil iba obranca Trent Alexander-Arnold.

Liverpool 11. januára (TASR) - Vedenie Anglickej futbalovej ligy (EFL) čelí tlaku klubov, aby vyšetrilo kroky FC Liverpool v súvislosti s koronavírusovou nákazou v mužstve po vyjadrení trénera Jürgena Kloppa. Ten priznal, že pôvodne pozitívne testy väčšiny hráčov sa nakoniec ukázali byť negatívne.

Prvotné správy z Liverpoolu hovorili o prepuknutí rozsiahlej koronavírusovej nákazy, ktorá zapríčinila odklad minulotýždňového zápasu semifinále Ligového pohára s Arsenalom Londýn. "The Reds" vykonali prvé kolo testov metódou LFD, druhé zasa PCR metódou v nezávislom laboratóriu, pričom obe priniesli množstvo pozitívnych výsledkov. No tretie kolo testov, zrealizované krátko po odložení pohárového duelu, odhalilo, že infikovaní hráči boli v skutočnosti negatívni.

Podľa Kloppa sa vírusom reálne nakazil iba obranca Trent Alexander-Arnold. Ako pripomenul denník The Athletic, falošne pozitívne LFD testy sú pritom veľmi zriedkavé. "Minulý týždeň sme hlásili prepuknutie nákazy, no ukázalo sa, že hráči boli falošne pozitívni. No pravidlá sú pravidlá a všetci falošne pozitívni nemohli hrať," prezradil nemecký kouč.

Jeho slová vyvolali hnev konkurenčných anglických klubov. Tie žiadajú od Liverpoolu vysvetlenie, ako prišiel k tejto informácii. Pokiaľ sa "The Reds" dozvedeli o falošnej pozitivite ešte pred súbojom s Arsenalom, mal sa podľa nich zápas uskutočniť v danom termíne. Podľa The Athletic kluby tlačia na EFL, aby situáciu vyšetrila. Viaceré z nich totiž v tejto sezóne žiadali o odklad stretnutí pre COVID-19, no liga ich žiadosť zamietla. Niektoré kluby požadujú pre Liverpool aj vysoký trest.