Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Liverpool prehral s Arsenalom a nepokorí stobodovú hranicu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Liverpool od začiatku súboja dominoval, domáci mali len dve strely na bránku a boli z nich góly.

Londýn 15. júla (TASR) - Futbalisti FC Liverpool prehrali v stredajšom zápase 36. kola anglickej Premier League na pôde londýnskeho Arsenalu 1:2. Prišli tak o šancu pokoriť stobodovú hranicu a neprekonajú rekord Manchestru City zo sezóny 2017/18.

Liverpool od začiatku súboja dominoval, domáci mali len dve strely na bránku a boli z nich góly. Najprv sa však presadil v 20. minúte Sadio Mane, ktorému prihral na päťku Andy Robertson. "Kanonieri" odpovedali v 32. minúte, keď spravil obrovskú hrúbku Virgil van Dijk. Stopér Liverpoolu bol pod tlakom a tak sa rozhodol pre malú domov, nevšimol si však Alexandra Lacazettea, francúzsky útočník sa zmocnil lopty a kľučkou obišiel brankára. Tesne pred polčasom prišla druhá chyba v rozohrávke hostí, tentoraz od brankára Alissona, Lacazette prihral Reissovi Nelsonovi a ten poslal Arsenal do vedenia. Domáci sa v druhom dejstve iba bránili, Liverpool mal 82% držanie lopty, 17 striel, štyri na bránku a do konca už nedokázal skórovať.

Pre Liverpool to bola tretia prehra v sezóne, okrem toho trikrát remizoval. Na konte má 93 bodov, do konca odohrá už len dve stretnutia a môže ich tak získať maximálne 99. Hráči Manchestru City v ročníku 2017/18 ako prví v histórii Premier League získali 100 bodov za sezónu. Arsenal je priebežne deviaty a ešte nestratil šancu na pohárovú Európu.

Hráči Manchestru City zvíťazili doma nad AFC Bournemouth tesne 2:1. Druhý tím tabuľky sa ujal vedenia už v 6. minúte, keď sa z priameho kopu parádne trafil David Silva, následne mali veľké šance aj hostia, ale zradila ich koncovka. City udrelo druhýkrát pred prestávkou, Gabriel Jesus sa preštrikoval v šestnástke pomedzi troch obrancov a krížnou strelou zvýšil na 2:0. Bournemouth dostal loptu do siete v 60. minúte, no VAR ukázal, že Joshua King stál v tesnom ofsajde. Video o štvrťhodinu neskôr rozhodlo, že sa nebude pískať penalta pre City. Záver duelu patril hosťom, ktorí bojujú o záchranu a všetko vrhli do útoku. Callumovi Wilsonovi to v 83. minúte ešte nevyšlo, ale o päť minút prihral pred bránku Davidovi Brooksovi a ten znížil - 2:1. Bournemouth si v závere vytvoril poriadny tlak, ale vyrovnať sa mu už nepodarilo. V priebežnej tabuľke figuruje na 18. zostupovom mieste, na záchranu stráca tri body, ale jeho súperi hrajú o zápas viac.

Tottenham zvíťazil na ihrisku Newcastlu United 3:1 a nevzdáva boj o priečky zaručujúce účasť v Európskej lige. Do vedenia sa dostal v 27. minúte, keď Heung-Min Son prestrelil slovenského reprezentačného brankára Martina Dúbravku. Po zmene strán vyrovnal Matt Ritchie, no v závere úradoval Harry Kane, ktorý sa presadil dvakrát hlavou a na konte má už pätnásť gólov. Spurs sú priebežne siedmi o bod za šiestym Wolvesom, ktorý remizoval na ihrisku Burnley tesne 1:1. Hostí poslal do vedenia v 76. minúte Raul Jimenez, o vyrovnanie sa postaral v nadstavenom čase z penalty Chris Wood.

sumáre:


Manchester City - AFC Bournemouth 2:1 (2:0)
Góly: 6. D. Silva, 39. Jesus - 88. Brooks

Newcastle United - Tottenham Hotspur 1:3 (0:1)
Góly: 56. Ritchie - 60. a 90. Kane, 27. Son
/Dúbravka za domácich celý zápas/

Burnley FC - Wolverhampton Wanderers 1:1 (0:0)
Góly: 90.+5 Wood (z 11m) - 76. Jimenez

Arsenal Londýn - FC Liverpool 2:1 (2:1)
Góly: 32. Lacazette, 44. Nelson - 20. Mane