Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Liverpool prehral vo Watforde, Crystal Palace zdolal Brighton

Na snímke uprostred hore hráč Bournemouthu Jefferson Lerma strieľa gól v zápase 28. kola anglickej Premier League vo futbale AFC Bournemouth – FC Chelsea (2:2) v sobotu 29. februára 2020. Foto: TASR/AP

Futbalisti Crystal Palace si pripísali deviaty triumf v sezóne, na ihrisku Brightonu zvíťazili 1:0 vďaka gólu Jordana Ayewa zo 70. minúty.

Londýn 29. februára (TASR) - Futbalisti FC Liverpool okúsili trpkosť prehry v domácej súťaži až v 28. zápase tejto sezóny. Na pôde Watfordu prehrali v sobotu zverenci Jürgena Kloppa 0:3.

Hráči Liverpoolu si pred zápasom robili zálusk na devätnáste víťazstvo v sérii a prekonanie rekordu súťaže. Ten držali spolu s hráčmi Manchestru City, oba kluby majú na konte 18 triumfov. Liverpool okrem prehry vo Watforde stratil body v prebiehajúcej sezóne iba 20. októbra, keď remizoval na ihrisku Manchestru United. Na čele súťaže majú aj naďalej 22-bodový náskok pred druhým Manchestrom City, "Citizens" však majú o zápas menej.

Vo Watforde diváci v prvom polčase gól nevideli, potom sa však v rozpätí od 55. do 60. minúty presadil Senegalčan Ismaila Sarr. Favorit sa snažil o kontaktný gól, ale v 73. minúte spečatil prekvapivý triumf Watfordu Troy Deeney. Domáci vďaka triumfu poskočili v tabuľke na 17. miesto, tesne nad pásmo zostupu.

"The Reds" prehrali v lige prvýkrát od januára minulého roka. Je to pre nich prvá prehra po 44 súbojoch a znamená koniec ambícií absolvovať ročník bez prehry. O päť duelov bez prehry zaostali za historickým maximom Arsenalu z rokov 2003 a 2004. "Watford si zaslúži uznanie, hral dobre, veľa bojoval, bol disciplinovaný a strelil tri góly. To je realita. My sme cez nich nevedeli prejsť. Nie je ale dôvod na paniku. Budeme sa sústrediť na najbližší zápas," citovala BBC obrancu hostí Virgila van Dijka.

Futbalisti Crystal Palace si pripísali deviaty triumf v sezóne, na ihrisku Brightonu zvíťazili 1:0 vďaka gólu Jordana Ayewa zo 70. minúty. V ďalších zápasoch hral Newcastle v bránke s Martinom Dúbravkou bez gólov s FC Burnley. Slovenský reprezentant zaznamenal siedme čisté konto v lige v tejto sezóne. Remízou sa skončil aj zápas Bournemouthu s FC Chelsea. Hostia viedli od 33. minúty po góle Marcosa Alonsa 1:0, domáci však po prestávke otočili skóre. Alonso však svojim druhým gólom v zápase zariadil v 86. minúte deľbu bodov.


Premier League - 28. kolo:

FC Watford - FC Liverpool 3:0 (0:0)

Góly: 55. a 60. Sarr, 73. Deeney


Brighton & Hove Albion - Crystal Palace 0:1 (0:0)

Gól: 70. Ayew


AFC Bournemouth – FC Chelsea 2:2 (0:1)

Góly: 55. Lerma, 57. King – 33. a 86. Alonso


Newcastle United – FC Burnley 0:0

/M. Dúbravka (Newcastle) odchytal celý zápas/


West Ham United – FC Southampton 3:1 (2:1)

Góly: 15. Bowen, 40. Haller, 54. Antonio – 31. Obafemi