Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Liverpool remizoval s Tottenhamom, Klopp: Nevidím šancu na titul

Futbalista Liverpoolu Trent Alexander-Arnold (uprostred) z Liverpoolu kľačí na trávniku po remíze 1:1 v zápase 36. kola anglickej Premier League FC Liverpool - Tottenham Hotspur v Liverpoole v sobotu 7. mája 2022. Foto: TASR/AP

Liverpoolčania bojujú ešte na troch frontoch a môžu dosiahnuť na historický zisk štyroch trofejí.

Londýn 8. mája (TASR) - Futbalisti FC Liverpool si skomplikovali cestu za titulom v anglickej Premier League. V sobotňajšom stretnutí 36. kola remizovali doma s Tottenhamom Hotspur 1:1. Manchester United potvrdil slabšiu formu v závere sezóny a po hladkej prehre 0:4 na pôde Brightonu môže definitívne zabudnúť na účasť v Lige majstrov v budúcej sezóne.

Zverenci Jürgena Kloppa prehrávali po góle Kórejčana Sona z 56. min, Luis Diaz v 74. min zariadil aspoň bod. Liverpool sa bodovo vyrovnal Manchestru City a mal po sobote lepšie skóre, no "belasí" mali pred sebou ešte nedeľný domáci súboj s Newcastlom. Liverpoolčania nezabodovali naplno na svojom štadióne prvýkrát od februára. "Očakávaný zápas. Pri individuálnej kvalite a hernom pláne, ktorý Tottenham má, bolo jasné, že to bude dnes pre nás zložité. Inkasovaný gól nám pochopiteľne nič neuľahčil. Úprimne, s mnohými vecami som z dnešného zápasu spokojný. Mali sme veľmi dobrý štart do duelu, vypracovali sme si tlak. Kvalitne a rýchlo sme si prihrávali, no nedali sme gól. S energiou sme vstúpili aj do druhého dejstva, no inkasovali sme. Chlapci zachovali pokoj, no súper v závere lietal po ihrisku, blokoval strely a dosiahol na túžobný výsledok," ocenil kvality súpera Klopp, ktorého slová prevzala TASR z oficiálnej stránky klubu.

Liverpoolčania bojujú ešte na troch frontoch a môžu dosiahnuť na historický zisk štyroch trofejí. Nemecký kouč však opätovne upozornil, že triumfovať v Premier League je náročná úloha. Po remíze ešte viac tlmil nadšenie fanúšikov. "Nevidím možnosť na zisk titulu. Prial by som si, aby to tak nebolo. Máme bod, je to lepšie, ako keby sme prehrali. Nie sme však tam, kde sme chceli byť a musíme to akceptovať. Vôbec nepremýšľam nad tým, ako bude hrať City s Newcastlom. V hlave mám už utorňajší súboj s Aston Villou," prezradil Klopp.

Futbalista Mohamed Salah (vpravo) z Liverpoolu a Ryan Sessegnon z Tottenhamu počas zápasu 36. kola anglickej Premier League FC Liverpool - Tottenham Hotspur 7. mája 2022 v Liverpoole.
Foto: TASR/AP


Tottenham potvrdil, že to na favoritov súťaže vie. V sezóne neprehral ani jeden zo štyroch duelov s Liverpoolom a City. Po sobote mu patrilo 5. miesto s mankom jedného bodu na Arsenal, ktorý mal o zápas menej. "Kohúti" stále môžu premýšľať nad Ligou majstrov. "Nie je jednoduché nastúpiť proti úžasnému mužstvu vo vynikajúcej atmosfére. Súper si zaslúži všetko, po čom v tejto sezóne siaha. Mal nabitý program, no napriek tomu hral s mimoriadnou energiou. To je neuveriteľné. Dosiahli sme dobrý výsledok, no musíme byť aj sklamaní. Mali sme šance rozhodnúť duel v náš prospech," vyhlásil trénerský maximalista na lavičke Tottenhamu Antonio Conte podľa AFP.

Brighton dohráva ročník v pokojnom strede tabuľky, šancu hrať európske súťaže má už iba teoretickú. Napriek tomu dokázal hráčov z Old Traffordu pokoriť takým spôsobom, že priaznivci United začali skandovať: "Nezaslúžite si nosiť tento dres." Dočasný kouč "červených diablov" Ralf Rangnick si svoj angažmán v Manchestri užívať nemôže. Už teraz vie, že privedie 20-násobného anglického šampióna k najhoršiemu bodovému zisku v sezóne od ročníku 1990/1991. V tabuľke už United neskončia lepšie ako na 6. mieste. "Príšerné predstavenie. Od prvej minúty sme ťahali za kratší koniec. Priaznivcom sa musíme ospravedlniť, bola to ponižujúca prehra. Nemyslím si, že by hráči ignorovali herný plán, iba ho neboli schopní naplniť. Prenechali sme hráčom Brightonu veľa priestoru na hru a tak technicky zdatný tím to dokázal potrestať," pripustil podľa BBC nemecký kouč, ktorého po sezóne nahradí Erik ten Hag z Ajaxu Amsterdam.

O góly Brightonu sa postarali štyria rôzni hráči. "Dnes to bol pre nás perfektný večer. Každý v našom mužstve ukázal sebavedomie. Prežívame dobré chvíle a na ihrisku sa to ukázalo," sršal radosťou autor záverečného zásahu Leo Trossard.