Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Liverpool remizoval v šlágri s Chelsea 0:0 v 1000.dueli trénera Kloppa

Hráč Chelsea Lewis Hall (vpravo) strieľa cez Nabyho Keitu z Liverpoolu vo futbalovom zápase anglickej ligy Premier League FC Liverpool - Chelsea FC v Liverpooli 21. januára 2023. Foto: TASR/AP

Liverpool nevyhral v najvyššej súťaži už tri zápasy za sebou a priebežne mu patrí 8. priečka s 18-bodovým mankom na lídra Arsenal.

Londýn 21. januára (TASR) - Futbalisti FC Liverpool remizovali v sobotnom šlágri 21. kola anglickej Premier League s Chelsea Londýn 0:0. Bezgólovou remízou sa skončil aj zápas medzi Crystal Palace a Newcastlom United.

Liverpool nevyhral v najvyššej súťaži už tri zápasy za sebou a priebežne mu patrí 8. priečka s 18-bodovým mankom na lídra Arsenal. Chelsea má rovnaký počet bodov ako Liverpool, s horším skóre je desiata.

Už v 3. minúte sa z gólu tešili hostia z Londýna, no zásah Kaia Havertza systém VAR neodobril pre predchádzajúci ofsajd Thiaga Silvu. Na druhej strane vzápätí v dobrej príležitosti prestrelil bránku Cody Gakpo. Bližšie k vedeniu mala v prvom polčase Chelsea, no hlavičku Benoita Badiashila po polhodine hry reflexívne vyrazil brankár Alisson. Po prestávke zažil debut v drese hostí ukrajinský krídelník Mychajlo Mudryk a v 64. minúte sa dostal po vydarenej kombinácii až pred Alissona, no zakončil iba do bočnej siete. V tíme domácich bol nebezpečný najmä Gakpo, no v koncovke sa nepresadil, rovnako ako v 83. minúte pri dorážke Trent Alexander-Arnold. Diváci na Anfielde sa tak gólu nedočkali.

Pre kormidelníka domácich Jürgena Kloppa to bol jubilejný 1000. zápas v jeho trénerskej kariére. V minulosti absolvoval 270 zápasov na lavičke Mainzu, 319 počas pôsobenia v Borussii Dortmund a 411 za Liverpool. Z víťazstva sa tešil v 548 stretnutiach.

West Ham získal dôležité tri body a dostal sa z pásma zostupu, keď zvíťazil nad Evertonom 2:0. Oba góly vsietil v priebehu siedmich minút Jarrod Bowen. "Kladivári" sú momentálne na pätnástom mieste, o skóre za Leicestrom. Ten prišiel na domácej pôde o vedenie v 88. minúte a s Brightonom remizoval 2:2. O piaty triumf v sezóne prišiel podobným spôsobom Bournemouth, na ktorého ihrisku vyrovnal Nottingham v 83. minúte na konečných 1:1.

Jediný gól v stretnutí medzi Southamptonom a Aston Villou dal v 77. minúte Ollie Watkins. K desaťminútovému prerušeniu tohto zápasu pre lietajúci dron prišlo krátko pred prestávkou z bezpečnostných dôvodov. Hráči ho prečkali v tuneli a následne pokračovali v hre.

Newcastle sa vďaka jednému bodu na pôde Crystal Palace posunul na tretie miesto, o skóre pred Manchester United. Ten má však zápas k dobru. Slovenský brankár Martin Dúbravke bol na lavičke hostí.

Premier League - 21. kolo:

Crystal Palace - Newcastle United 0:0

/M. Dúbravka (Newcastle) bol na lavičke/

AFC Bournemouth - Nottingham Forrest 1:1 (1:0)

Góly: 28. Anthony - 84. Surridge


Leicester City - Brighton 2:2 (1:1)

Góly: 38. Albrighton, 63. Barnes - 27. Mitoma, 88. Ferguson


FC Southampton - Aston Villa 0:1 (0:0)

Gól: 77. Watkins


West Ham United - Everton FC 2:0 (2:0)

Góly: 34. a 41. Bowen


FC Liverpool - Chelsea Londýn 0:0