Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Liverpool rozdrvil Arsenal, Alexander-Arnold: Videli len červené šmuhy

Na snímke uprostred Mohamed Salah z Liverpoolu striela tretí gól počas futbalového zápasu anglickej Premier League medzi Liverpoolom a Arsenalom, 20. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Kouč Arsenalu Mikel Arteta sa dožadoval trestu pre Maneho, ktorý bol v tvrdom hlavičkovom súboji s Takehirom Tomijasum.

Liverpool 21. novembra (TASR) - Hráči Liverpoolu ukončili desaťzápasovú sériu Arsenalu bez prehry vo všetkých súťažiach, keď na domácej pôde rozdrvili londýnsky klub jednoznačne 4:0. "The Reds" sa v tabuľke posunuli na druhé miesto za Chelsea, zosadiť ich z neho môže v nedeľu Manchester City, ktorý privíta Everton. Arsenal si udržal piate miesto, no pred Wolverhamptonom má náskok len jeden bod.

Tímy vstúpili do zápasu ako tabuľkoví susedia, no na ihrisku to tak vôbec nevyzeralo. V prvom polčase na Anfielde dominovali domáci hráči a najmä v jeho druhej časti dostali Arsenal pod veľký tlak. "Kanonieri" sa dostávali dopredu len sporadicky. Naopak, Liverpoolčania hrali s veľkou chuťou a neustále hrozili. Strelec prvého gólu Sadio Mane skóroval už v piatom domácom zápase za sebou, po ňom pridali ďalšie góly Diogo Jota, Mohamed Salah a Takumi Minamino. Pre egyptského kanoniera to bol už jedenásty presný zásah v prebiehajúcej sezóne a tabuľku strelcov vedie o štyri pred Manem. Salah má na konte aj sedem asistencií."Úplne sme ich prevalcovali, videli iba rozmazané červené šmuhy po celom ihrisku. Druhý polčas bol výnimočný," pochvaľoval si pravý obranca Trent Alexander-Arnold, ktorý prihral na prvý a štvrtý gól.
Na snímke zľava Diogo Jota z Liverpoolu strieľa druhý gól svojho tímu počas futbalového zápasu anglickej Premier League medzi Liverpoolom a Arsenalom, 20. novembra 2021.
Foto: TASR/AP

V predchádzajúcich dvoch stretnutiach získal Liverpool len jeden bod, takže tréner Jürgen Klopp neskrýval po sobotňajšom výkone radosť: "Zápas sme mali pod kontrolou, hrali sme veľmi vyspelo a dali sme dobré góly." Počas duelu prišlo aj ku kurióznej situácii, keď dostali tréneri oboch mužstiev žlté karty. Kouč Arsenalu Mikel Arteta sa dožadoval trestu pre Maneho, ktorý bol v tvrdom hlavičkovom súboji s Takehirom Tomijasum. "Sadio zviedol čistý hlavičkový súboj, nikto nikoho nefauloval, obaja vstali, podľa mňa to bolo čisté. Je jednoducho fyzický hráč a je ťažké nepostaviť sa z lavičky a nepovedať nič, keď to urobí druhá strana," povedal po zápase Klopp.
Manažér Liverpoolu Jurgen Klopp sa teší s Trentom Alexandrom-Arnoldom na konci futbalového zápasu anglickej Premier League medzi Liverpoolom a Arsenalom na štadióne Anfield, 20. novembra 2021.
Foto: TASR/AP

Arteta zhodnotil situáciu s chladnejšou hlavou po skončení stretnutia: "Bránil svoj tím, ja som bránil svoj. Po zápase som sa s ním rozprával a zagratuloval som mu. Takéto situácie ostávajú na lavičke."

Liverpool odohrá ďalší ligový zápas v sobotu (27. 11.) proti trinástemu Southamptonu a ešte predtým sa v rámci skupinovej fázy Ligy majstrov stretne s portugalským Portom (24. 11.). Arsenal čaká o šesť dní Newcastle, ktorý je na chvoste tabuľky a po dvanástich zápasoch stále čaká na prvú výhru.