Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Liverpool stále stopercentný, Lampard chce zmeniť zlú domácu bilanciu

Tréner Chelsea Frank Lampard. Foto: TASR/AP

V nedeľu v šlágri 6. kola zvíťazili na Stamford Bridge nad FC Chelsea Londýn 2:1 a na poste lídra majú plný bodový zisk.

Londýn 23. septembra (TASR) - Futbalisti FC Liverpool pokračujú v stopercentnom ťažení v tejto sezóne Premier League. V nedeľu v šlágri 6. kola zvíťazili na Stamford Bridge nad FC Chelsea Londýn 2:1 a na poste lídra majú plný bodový zisk. Tréner "The Reds" Jürgen Klopp ocenil po súboji charakter svojho mužstva.

Úradujúci európsky šampión viedol v 30. minúte už 2:0, keď najprv nechytateľne z priameho kopu skóroval Trent Alexander-Arnold a potom hlavou zvýšil Roberto Firmino. "The Blues" v druhom polčase pridali plyn a hostí zatlačili, krásny gól N'Gola Kanteho bol ale z ich strany jediný.

"Môj tím má neutíchajúci hlad po úspešných výsledkoch. Nikoho by už nemal prekvapiť charakter nášho tímu. Očakávame od seba, že budeme neustále bojovať nadoraz. Chlapci hrali dobre, tvrdo pracovali. Je úplne normálne, že sme sa chvíľami dostali pod tlak, ale bránili sme dobre. Toto je Premier League a hrali tímy z najlepšej šestky. Nikdy nemôžete zvíťaziť na Chelsea bez správneho nasadenia a to sme ukázali," citovala agentúra AP nemeckého trénera LFC.

Úradujúci majster Manchester City prevalcoval v sobotu Watford 8:0 a tak sa od Liverpoolu čakala odpoveď. "Hoci to nevyzeralo tak ľahko ako víťazstvo City nad Watfordom, ideme ďalej. Vedeli sme, aký dobrý je ManCity. Naozaj verím, že momentálne majú najsilnejší tím na svete. Sú brilantní. Ale ani my nie sme zlí, musíme byť však riadne pripravení na každého súpera. Každý nás chce zdolať," dodal Klopp, ktorému urobilo starosti zranenie Senegalčana Sadia Maneho. "Dostal úder do kosti pri kolene. Je v poriadku, ale radšej som ho z hry stiahol. Nepáčilo sa mi ako behá, nechcel som riskovať," vysvetlil lodivod hostí.

Chelsea mala viac držania lopty aj viac striel ako jej súper. Tréner domácich Frank Lampard uviedol, že si jeho tím zaslúžil viac. "Ak sa pozrieme na hru, boli sme lepším tímom. V našej hre bolo viac energie, charakteru aj ducha. Preto nám publikum na konci aplaudovalo," vyjadril sa Lampard, ktorý sa však stal prvým koučom Chelsea bez víťazstva v prvých štyroch domácich dueloch sezóny od Bobbyho Campbella v roku 1988. "Doma nevíťazíme, chceme to zmeniť. Verím, že ak budeme hrať takto, aj to zmeníme. Rozdiel medzi nami a Liverpoolom je v kompaktnosti. Tam ešte nie sme na top úrovni. Pravda tiež je, že do nášho mužstva prišlo niekoľko mladých hráčov."