Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

LM: Bílek po remíze: Karabach ukázal, aký je nebezpečný tím

Ilustračné foto. Foto: TASR – Jakub Kotian

V prvej polovici si vytvoril gólové príležitosti, ale my tiež. Škoda len, že sme ich nepremenili. V druhom polčase sme poctivo bránili a do ničoho sme ich nepustili, povedal Bílek.

Baku 18. augusta (TASR) - Futbalisti Viktorie Plzeň si odnášajú z ihriska azerbajdžanského FK Karabach bezgólovú remízu v úvodnom stretnutí play off Ligy majstrov. Tréner českého šampióna Michal Bílek je s výsledkom zápasu spokojný, no mrzia ho nepremenené šance.

"Išli sme sem pre dobrý výsledok a myslím si, že sa nám to podarilo. Vedeli sme, že to nebude jednoduché stretnutie. Karabach ukázal, aký je nebezpečný tím. V prvej polovici si vytvoril gólové príležitosti, ale my tiež. Škoda len, že sme ich nepremenili. V druhom polčase sme poctivo bránili a do ničoho sme ich nepustili," povedal Bílek pre oficiálnu klubovú webstránku.

Viktorii bude v odvete chýbať kapitán tímu Lukáš Hejda, ktorý dostal v prvom zápase žltú kartu a nemôže nastúpiť na ďalší zápas: "Mrzí ma to, že na odvetu nebudem k dispozícii, ale verím, že to chlapci zvládnu." Tridsaťdvaročný obranca po stretnutí vyzdvihol výkon brankára Jindřicha Staněka. "Trochu som to čakal, že bude mať veľa práce. Karabach je neskutočne kvalitné mužstvo, ktoré má ohromné individuality. Už som si na jeho výkony zvykol, a čo prejde cez obranu, on vždy chytí. Je to taký náš Dominik Hašek z Nagana," zdôraznil Hejda.

V drese Viktorie nastúpil od 71. minúty aj Slovák Erik Jirka, pre ktorého to bol druhý zápas v drese českého majstra po prestupe a opäť nastúpil do stretnutia až v záverečnej dvadsaťminútovke. Brankár Marián Tvrdoň a útočník René Dedič sedeli len na lavičke náhradníkov.

V ďalších dueloch sa Benfica Lisabon po víťazstve na ihrisku Dynama Kyjev 2:0 priblížila bližšie k účasti v Lige majstrov. Portugalský tím sa tešil z triumfu po góloch Gilberta a Goncala Ramosa. Izraelský zástupca Maccabi Haifa otočil duel s CZ Belehrad a po výsledku 3:2 je v lepšej pozícii pred druhým zápasom. Odvety sú na programe v utorok 23. augusta o 21.00 SELČ. Postupujúci sa predstavia v hlavnej časti LM, kde sa pripoja k 26 tímom, ktoré majú istotu účasti v skupinovej fáze. Zdolané mužstvá sa presunú do skupinovej fázy Európskej ligy.