Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

LM: Correa a Vrsaljko z Atletica mali pozitívne testy na koronavírus

Hráči Atletico Madrid. Foto: TASR/AP Photo

Atletico má vo štvrtok 13. augusta nastúpiť vo štvrťfinále súťaže proti RB Lipsko. V nedeľu ešte nebola známa identita pozitívnych.

Madrid 10. augusta (TASR) - Španielsky futbalový klub Atletico Madrid v pondelok špecifikoval mená dvoch hráčov infikovaných koronavírusom. Sú nimi Angel Correa a Šime Vrsaljko. Vedenie klubu, ktorého hráči odcestovali na finálový turnaj Ligy majstrov do Lisabonu, tiež potvrdilo, že v pondelok celú výpravu opäť otestovali a už sa neobjavil žiadny pozitívny výsledok.

Atletico má vo štvrtok 13. augusta nastúpiť vo štvrťfinále súťaže proti RB Lipsko. V nedeľu ešte nebola známa identita pozitívnych. "Obaja sú izolovaní vo svojich domovoch. O pozitívnych prípadoch sme okamžite informovali španielske i portugalské zdravotné úrady i predstaviteľov UEFA," citovala agentúra DPA z nedeľňajšieho oficiálneho stanoviska Atletica Madrid.

Celý káder i výprava Atletica teda absolvovala pred odletom do Lisabonu ďalšie kolo testovania, presne v súlade s protokolom UEFA.

Finálový turnaj Ligy majstrov odštartuje v stredu prvým štvrťfinálovým duelom medzi Atalantou Bergamom a Parížom Saint-Germain na Estádio da Luz. V Lisabone sa bude hrať bez divákov a pri dodržaní prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení. Finále je naplánované na nedeľu 23. augusta.