Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

LM: Haaland sa vráti do Dortmundu, Lobotka s Neapolom v Glasgowe

Na snímke uprostred hráč Manchestru Erling Haaland strieľa tretí gól svojho tímu v zápase G-skupiny 1. kola skupinovej fázy Ligy majstrov vo futbale FC Sevilla - Manchester City v Seville 6. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Najatraktívnejším zápasom stredajšieho programu Ligy majstrov sa javí byť duel Manchestru City s Borussiou Dortmund.

Bratislava 13. septembra (TASR) - Najatraktívnejším zápasom stredajšieho programu Ligy majstrov sa javí byť duel Manchestru City s Borussiou Dortmund. V súboji s bývalými spoluhráčmi sa v ňom stretne Erling Haaland, ktorý prestúpil do tímu úradujúceho anglického majstra v priebehu leta. V celkovo deviatich dueloch by sa mali objaviť dvaja slovenskí zástupcovia, v drese SSC Neapol Stanislav Lobotka a za Kodaň by mohol nastúpiť Denis Vavro.

Haaland je v City vo výbornej streleckej forme. V predchádzajúcich štyroch zápasoch zaznamenal deväť gólov a v troch z nich nemal ani plnú minutáž. Celkovo mal v Premier League od začiatku sezóny 12 presných zásahov a jeho tímu patrí v tabuľke druhé miesto za Arsenalom. Vo Villa Parku remizoval 1:1 a nevyužil tak zaváhanie vedúcich "kanonierov", ktorí prehrali na Old Trafforde 1:3 s Manchestrom United. Do skupinovej fázy LM vstúpil minulý utorok anglický šampión vysokým víťazstvom 4:0 na pôde Sevilly.

Nórsky útočník strávil v tíme bundesligistu tri sezóny, v ktorých si pripísal 52 gólov a v roku 2021 získal Nemecký pohár. Vlaňajší vicemajster doposiaľ zaznamenal v domácej súťaži štyri výhry a dve prehry a figuruje tak na siedmom mieste tabuľky. "Jeho čísla sú všade dosť podobné. Má neskutočný cit pre strieľanie gólov," uviedol na adresu svojej letnej posily tréner anglického majstra Pep Guardiola pre AFP.

Do súťaže ide s plným nasadením aj samotný Haaland. Nór priznal, že zvučka Ligy majstrov znie ako zvonenie na jeho mobilnom telefóne. "Milujem Ligu majstrov, momentálne si plním sen. Tú zvučku počúvam každé ráno," priznal mladý kanonier. Nadchádzajúci súper "The Citizens" vstúpil do G-skupiny výhrou 3:0 nad FC Kodaň.

Práve v drese dánskeho majstra sa v Seville predstaví Slovák Vavro. Obranca nastupuje pravidelne v základnej zostave trénera Jessa Thorupa a v tejto sezóne má na konte dve asistencie – jednu pridal v 4. predkole LM proti tureckému Trabzonsporu.

Lobotkov Neapol sa predstaví na pôde škótskeho Glasgowu Rangers. Toto stretnutie bolo pôvodne na programe v utorok, no preložili ho z dôvodu obmedzených policajných kapacít po úmrtí britskej kráľovnej Alžbety II. Hostia si urobili chuť v úvodnom zápase A-skupiny, keď zdolali finalistu minulého ročníka Liverpool vysoko 4:1. Ich stredajší súper je po prehre 0:3 na pôde Ajaxu Amsterdam zatiaľ bez gólu.

Atmosféru Ligy majstrov zažije aj Varšava, kde odohrá svoj domáci zápas ukrajinský Šachtar Doneck proti Celticu Glasgow. "Baníci" zvládli prvý duel na pôde Lipska 3:1 a pred októbrovým stretnutím na pôde Realu Madrid si ešte zmerajú sily so škótskym tímom, ktorý podľahol minulý utorok madridskému veľkoklubu 1:4.

Veľký sebavedomím môže sršať Dinamo Záhreb – minulý týždeň "vyhnalo" Thomasa Tuchela z lavičky Chelsea, keď doma zdolalo anglický tím tesne 1:0. Najúspešnejší chorvátsky klub zavíta na San Siro a jeho súper sa bude snažiť napraviť dojem po prekvapivej remíze 1:1 na pôde Red Bullu Salzburg.

O zisk prvých bodov bude hrať doma Juventus Turín, ktorý privíta Benficu Lisabon a jasnou záležitosťou by mal byť druhý zápas H-skupiny medzi izraelským Maccabi Haifa a hviezdami nabitým Parížom Saint-Germain.



2. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov - STREDA 14. septembra (časy sú v SELČ)

A-skupina:

21.00 Glasgow Rangers - SSC Neapol



E-skupina:

18.45 AC Miláno - Dinamo Záhreb

21.00 FC Chelsea - Red Bull Salzburg



F-skupina:

18.45 Šachtar Doneck - Celtic Glasgow

21.00 Real Madrid - RB Lipsko



G-skupina:

21.00 FC Kodaň - FC Sevilla

21.00 Manchester City - Borussia Dortmund



H-skupina:

21.00 Juventus Turín - Benfica Lisabon

21.00 Maccabi Haifa - Paríž Saint-Germain