Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

LM: Juventus v úvodnom vystúpení zvíťazil nad Dynamom Kyjev

Futbalista Alvaro Morata strieľa gól v zápase G-skupiny 1. kola skupinovej fázy Ligy majstrov Dynamo Kyjev - Juventus Turín 20. októbra 2020 v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Juventus sa musel zaobísť bez Cristiana Ronalda.

Bratislava 20. októbra (TASR) - Futbalisti Juventusu Turín vstúpili úspešne do novej sezóny Ligy majstrov. V utorkovom úvodnom zápase G-skupiny zvíťazili nad domácim Dynamom Kyjev 2:0. V dueli F-skupiny Zenit Petrohrad prehral na svojej pôde s FC Bruggy 1:2.

Juventus sa musel zaobísť bez Cristiana Ronalda. Portugalský útočník je v karanténe po tom, ako mal počas reprezentačného zrazu pozitívny test na koronavírus. Tréner Andrea Pirlo musel riešiť ďalšie komplikácie v úvode duelu, keď sa zranil obranca Giorgio Chiellini, na jeho miesto nastúpil Merih Demiral. Juventus mal v prvom polčase viacero príležitostí, ale pokus Federica Chiesu zlikvidoval Heorhi Buščan. Turínčania sa dočkali v úvode druhého polčasu. Strelu Dejana Kulusevkého ešte brankár domácich vyrazil, ale na dorážajúceho Alvara Moratu už nemal nárok. Španielsky útočník pridal aj gólovú poistku, keď si v závere duelu nabehol na center Juana Cuadrada a z bezprostrednej blízkosti nedal domácemu brankárovi šancu.

Zenit nezvládol vstup do F-skupiny, keď doma podľahol Bruggám 1:2. Skóre duelu otvoril v druhom polčase Emmanuel Dennis. Domácim sa podarilo vyrovnať, strela Dejana Lovrena z diaľky sa odrazila od žrde do hlavy brankára Ethana Horvatha a za bránkovú čiaru. Hostia sa radovali z plného počtu bodov, na konci akcie na jeden dotyk bol v tretej minúte nadstaveného času Charles de Ketelaere.



1. kolo skupinovej fázy LM 2020/2021 - sumáre:



F-skupina:

Zenit Petrohrad - FC Bruggy 1:2 (0:0)

Góly: 74. Horvath (vlastný) - 63. Dennis, 90.+3 De Ketelaere. Rozhodoval: Bastien (Fr.)



G-skupina:

Dynamo Kyjev - Juventus Turín 0:2 (0:0)

Góly: 46. a 84 Morata. Rozhodoval: Hategan (Rum.)