Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

LM: Manchester United ďalším osemfinalistom, rozhodol lob Ronalda

Futbalista Manchestru United Cristiano Ronaldo (druhý zľava) a hráč Villarrealu bojujú o loptu v zápase F-skupiny Ligy majstrov Villarreal - Manchester United v španielskom meste Villarreal v utorok 23. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Bayern Mníchov je aj po 5. kole stopercentný, v E-skupine zvíťazil v Kyjeve nad Dynamom 2:1 po presných zásahoch Roberta Lewandowského a Kingsleyho Comana.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Futbalisti Manchestru United sa stali ďalšími osemfinalistami Ligy majstrov. V utorňajšom dueli F-skupiny zvíťazili na pôde FC Villarreal 2:0 vďaka gólom Cristiana Ronalda a Jadona Sancha. Bayern Mníchov je aj po 5. kole stopercentný, v E-skupine zvíťazil v Kyjeve nad Dynamom 2:1 po presných zásahoch Roberta Lewandowského a Kingsleyho Comana.

United nastúpili na pôde Villarrealu už bez trénera Oleho Gunnara Solskjaera, ktorého vedenie klubu koncom minulého týždňa odvolalo. Mužstvo viedol jeho doterajší asistent Michael Carrick. Villarreal bol v prvom polčase nebezpečnejší a vypracoval si viacero sľubných šancí, pri strelách Gomeza a Triguerosa sa vyznamenal de Gea. Aj v úvode druhého polčasu boli domáci aktívnejší, v 59. minúte ďalšiu príležitosť Triguerosa opäť zneškodnil de Gea. Hostia postupne vyšli z obrannej ulity a v 71. minúte spálil veľkú šancu Sancho, ktorý po akcii striedajúceho Fernandesa z päťky neprekonal Rulliho. V 78. minúte sa domáca obrana pri rozohrávke dopustila veľkej chyby, k lopte sa dostal Ronaldo a lišiacky preloboval Rulliho. Postup hostí do osemfinále spečatil v 90. minúte po rýchlom protiútoku strelou pod brvno Sancho.

Bayern sa na zľadovatenom teréne v Kyjeve ujal vedenia v 14. minúte, keď poľský kanonier Lewandowski ukážkovými nožničkami prekonal domáceho brankára. Na konci prvého polčasu zvýšil strelou k žrdi Coman. Dynamo v 70. minúte už iba znížilo zásluhou Garmaša

sumáre utorňajších zápasov 5. kola skupinovej fázy LM:



E-skupina

Dynamo Kyjev - Bayern Mníchov 1:2
(0:2)
Góly: 70. Garmaš - 14. Lewandowski, 42. Coman
rozhodoval: Meler (Tur.)

F-skupina

FC Villarreal - Manchester United 0:2
(0:0)
Góly: 78. Ronaldo, 90. Sancho
rozhodoval: Brych (Nem.)