Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

LM: Slovan sa ide do Bernu biť o postup, Pauschek: Musíme hrať tímovo

Na snímke zľava Rafael Ratao (Slovan), Jaromír Zmrhal (Slovan) a Silvan Hefti (Young Boys) bojujú o loptu počas 1. zápasu 2. predkola Ligy majstrov ŠK Slovan Bratislava - Young Boys Bern v Bratislave 21. júla 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Slovenský šampión predviedol v prvej vzájomnej konfrontácii s Bernom sympatický výkon. Pred siedmimi rokmi to však bola iná pieseň.

Bratislava 27. júla (TASR) - Futbalisti bratislavského Slovana necestujú do Bernu v porazeneckej nálade. Po domácej bezgólovej remíze s Young Boys si trúfajú potrápiť švajčiarskeho šampióna aj v odvete 2. predkola Ligy majstrov 2021/2021 a zabojovať o postup. Zápas na umelej tráve štadióna Wankdorf je na programe v stredu o 20.15 h, povedú ho rozhodcovia z Bosny a Hercegoviny na čele s hlavným Irfanom Peljtom. V priamom prenose ho odvysiela televízna stanica Dajto.

Slovan má za sebou vydarenú generálku, v sobotu v rámci 1. kola Fortuna ligy zvíťazil v Poprade nad nováčikom z Liptovského Mikuláša 4:1. Aj súper "belasých" vstúpil do nového ročníka najvyššej domácej súťaže úspešne. Po dráme vyhral 4:3 v Luzerne aj vďaka dvom gólom amerického útočníka Theosona Siebatcheua, druhý strelil v nadstavenom čase. "Doma sme videli, že keď hráme ako tím, ako jeden muž, tak si s nimi môžeme merať sily. Young Boys bude hrať doma, zrejme pred zaplneným štadiónom, určite to tam bude ešte náročnejšie. Dôležité bude nachystať sa v hlavách a hrať tímovo, určite neskladáme zbrane, a budeme bojovať," povedal pre klubový web obranca Lukáš Pauschek.

Člen širšieho kádra reprezentácie odohral minulú stredu proti Young Boys približne 60 minút, v sobotu absolvoval na pravom kraji obrany plnú minutáž. Rotácia bola výrazná – v základnej jedenástke nastúpili od začiatku len Vernon de Marco a Guram Kashia. "Aj pre mňa osobne je lepšie, keď je zápasov viac a nemusíme čakať na ďalší z víkendu na víkend. Mám radšej, keď je program nabitý, a viac hráme než trénujeme. Vieme, že pre klub je dôležité uspieť v Európe, takže chceme mať čo najdlhšie čo najviac zápasov," dodal Pauschek.

Slovenský šampión predviedol v prvej vzájomnej konfrontácii s Bernom sympatický výkon. Pred siedmimi rokmi to však bola iná pieseň. Vtedy si hráči Young Boys spravili zo Slovana trhací kalendár. V skupinovej fáze Európskej ligy ho deklasovali 5:0 doma a na Pasienkoch triumfovali 3:1. Tentoraz sa na nich "belasí" pripravili lepšie. "Súper ukázal, že má vysokú kvalitu. Nie je to Real Madrid ani Barcelona, ale má fyzicky veľmi dobre pripravených hráčov a my sme im stíhali. Som spokojný s taktickým myslením hráčov a s ich odvedenou prácou. Vieme, že v Berne nás čaká ťažký zápas, ale pokúsime sa prakticky o nemožné. Nepôjdeme tam odovzdane a uvidíme, čo je v našich silách," povedal kormidelník 11-násobného slovenského majstra Vladimír Weiss st, podľa ktorého bude kľúčové premieňanie šancí.

Hráči Slovana sa v prípade postupu stretnú v 3. predkole LM s víťazom dvojzápasu medzi Lincolnom Red Imps a CFR Kluž. V prvom meraní síl vyhral rumunský tím na Gibraltáre 2:1. Ak Slovan vypadne, "spadne" do 3. predkola Európskej ligy UEFA a v ňom narazí na zdolaného z tejto dvojice.

odveta 2. predkola LM 2021/2022:



streda 28. júla o 20.15 h /štadión Wankdorf, Bern/

Young Boys Bern - ŠK Slovan Bratislava /rozhodujú Peljto - Ibrisimbegovič, Beljo (všetci BaH)/

/prvý zápas: 0:0/