Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

FINÁLE LM: Panika medzi fanúšikmi v Turíne, zranilo sa vyše 1500 ľudí

Na námestí San Carlo v Turíne vypukla panika počas finále Ligy majstrov, ktorý hral Juventus Turín proti Realu Madrid. Chaos medzi fanúšikmi mal spôsobiť neznámy hlasný zvuk. Taliansko, 3. júna 2017. Foto: TASR/AP

Tri osoby vrátane mladého chlapca zostali vo vážnom stave, väčšina vyviazla s ľahšími zraneniami.

Turín 4. júna (TASR) - Viac než 1500 ľudí utrpelo zranenia po tom, ako vypukla panika v Turíne pri verejnom sledovaní sobotňajšieho finále futbalovej Ligy majstrov. Tri osoby vrátane mladého chlapca zostali vo vážnom stave, väčšina vyviazla s ľahšími zraneniami.

Incident sa stal na námestí Piazza San Carlo, kde približne 30.000 priaznivcov sledovalo stretnutie v Cardiffe, v ktorom Juventus podľahol Realu Madrid 1:4. Ľudia začali zrazu utekať po treťom góle Realu v 64. minúte. "Dav zachvátila panika a psychóza z možného teroristického útoku," priniesla agentúra AP stanovisko turínskych úradov. Pôvod hluku, čo vyvolal tlačenicu, je zatiaľ neznámy, polícia špekuluje o delobuchu.




"Kričali a strkali sa, bolo to divoké," povedal jeden zo svedkov. "Dúfame, že všetci sa uzdravia čoskoro," zareagoval tréner Juventusu Massimiliano Allegri. "Moje myšlienky smerujú k zraneným v noci, ktorá mala byť oslavou," dodal prezident turínskeho klubu Andrea Agnelli. Informovala o tom DPA s odvolaním sa na taliansku agentúra Ansa.