Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

LN: Futbalisti SR budú hrať s Bielorusmi v srbskom meste Bačka Topola

Na snímke vľavo slovenský záložník Ivan Schranz a vpravo bieloruský hráč Gleb Ševčenko v zápase prvého kola tretej skupiny C-divízie Ligy národov vo futbale Bielorusko - Slovensko v srbskom meste Novi Sad v piatok 3. júna 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Záverečné šieste stretnutie v 3. skupine C-divízie je na programe v nedeľu 25. septembra o 18.00 h v TSC Arene.

Bratislava 9. septembra (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia nastúpi na duel Ligy národov proti Bielorusku na neutrálnej pôde v srbskom meste Bačka Topola. Záverečné šieste stretnutie v 3. skupine C-divízie je na programe v nedeľu 25. septembra o 18.00 h v TSC Arene.

Zmenu dejiska potvrdil Slovenský futbalový zväz (SFZ) na svojej oficiálnej stránke. "Domáce stretnutie s Bieloruskom sme mali pôvodne odohrať už v júnovom termíne, ale v dôsledku celosvetovej politickej situácie, ktorá nám neumožnila odohrať zápas s týmto súperom na území Slovenska, sme požiadali zástupcov Bieloruska o výmenu domácich zápasov. S ich súhlasom tak mohol mať júnový duel oficiálny štatút zápasu na pôde súpera, hoci sa nakoniec tiež odohral na neutrálnej pôde v Novom Sade. My sme vďaka tejto dohode získali čas na komunikáciu s autoritami a keďže sa politická situácia nezmenila, museli sme požiadať orgány Európskej futbalovej únie o odohranie tohto septembrového stretnutia na neutrálnej pôde aj my. Vďaka spolupráci a komunikácii s UEFA a zástupcami klubu v Bačke Topole sme našli štadión, na ktorom privítame v úlohe hostiteľa súpera z Bieloruska," vysvetlila riaditeľka medzinárodného a organizačného úseku SFZ Lenka Gazdíková.

Podľa Gazdíkovej bol prvou voľbou opäť štadión v Novom Sade: "Štadión v Novom Sade nezodpovedá najvyšším štandardom, ale pre duel s Bieloruskom dostal v máji výnimku s podmienkou, že sa bude hrať bez divákov. My sme chceli vytvoriť reprezentácii dôstojnú divácku kulisu a tak sme hľadali novú alternatívu, ktorou je práve štadión v Bačke Topole. Dá sa povedať, že pre fanúšikov bude tento duel v štandardnom režime, ako keby sa hral na Slovensku. Nebudú limitovaní žiadnymi obmedzeniami v súvislosti s opatreniami v dôsledku covidu. Vstupenky budú k dispozícii výlučne na srbských webových sídlach, samozrejme, presné informácie o podmienkach a spôsobe predaja budeme poskytovať na webe SFZ (www.futbalsfz.sk)."

Slováci figurujú v tabuľke na druhom mieste o štyri body za vedúcim Kazachstanom. V piatom kole privítajú Azerbajdžan vo štvrtok 22. septembra v Trnave (20.45).