Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

LIGA NÁRODOV: Nováčikmi v nemeckej reprezentácii sú Dahoud a Hofmann

Mahmoud Dahoud, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Zverencov trénera Joachima Löwa čaká 7. októbra prípravný zápas v Kolíne nad Rýnom proti Turecku a potom sa v Lige národov predstavia na Ukrajine a proti Švajčiarsku opäť v Kolíne nad Rýnom.

Berlín 2. októbra (TASR) - Stredopoliar Mahmoud Dahoud z Borussie Dortmund a krídelný hráč Jonas Hofmann z Borussie Mönchengladbach sú nováčikovia v 29-člennej nominácii nemeckej futbalovej reprezentácie.

Zverencov trénera Joachima Löwa čaká 7. októbra prípravný zápas v Kolíne nad Rýnom proti Turecku a potom sa v Lige národov predstavia na Ukrajine (10. októbra) a proti Švajčiarsku opäť v Kolíne nad Rýnom (13. októbra).

Podľa očakávania sú späť v reprezentácii hráči Bayernu Mníchov Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Leon Goretzka i Serge Gnabry a taktiež Marcel Halstenberg a Lukas Klostermann z Lipska, ktorí dostali v septembri voľno, keďže ich kluby mali po reštarte súťaží povinnosti aj v Lige majstrov. Pozvánku dostal aj Toni Kroos z Realu Madrid, hoci má problémy so svalom.

"Odohráme tri zápasy v siedmich dňoch. Pripomína mi to turnaj. S hráčmi Bayernu, Lipska a Tonim Kroosom nepočítam na duel s Tureckom. O tom, kto bude hrať na Ukrajine, rozhodnem neskôr," citovala agentúra DPA trénera Löwa.

Nominácia nemeckej futbalovej reprezentácie na prípravný zápas s Tureckom (7. októbra) a stretnutia Ligy národov s Ukrajinou (10. októbra) a Švajčiarskom (13. októbra):

brankári: Bernd Leno (Arsenal Londýn), Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)

obrancovia: Emre Can, Nico Schulz (obaja Borussia Dortmund), Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Robin Gosens (Atalanta Bergamo), Marcel Halstenberg, Benjamin Henrichs, Lukas Klostermann (všetci RB Lipsko), Robin Koch (Leeds United), Antonio Rüdiger (Chelsea Londýn), Niklas Stark (Hertha Berlin), Niklas Süle (Bayern Mníchov), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)

stredopoliari: Nadiem Amiri (Bayer Leverkusen), Julian Brandt, Mahmoud Dahoud (obaja Borussia Dortmund), Julian Draxler (Paríž St. Germain), Leon Goretzka, Joshua Kimmich (obaja Bayern Mníchov), Kai Havertz (Chelsea Londýn), Jonas Hofmann, Florian Neuhaus (obaja Borussia (Mönchengladbach), Toni Kroos (Real Madrid), Suat Serdar (Schalke 04),

útočníci: Serge Gnabry (Bayern Mníchov), Luca Waldschmidt (Benfica Lisabon), Timo Werner (Chelsea Londýn)