Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Lobotka skóroval v prvom kole Serie A, Neapol vyhral vo Verone

Slovenský futbalista v drese SSC Neapol Stanislav Lobotka (vľavo) sa teší po strelení gólu v zápase 1. kola talianskej Serie A Hellas Verona - SSC Neapol vo Verone v pondelok 15. augusta 2022. Foto: TASR/AP

Gólom prispel k triumfu SSC Neapol na ihrisku Hellasu Verona 5:2.

Rím 15. augusta (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka si otvoril strelecký účet hneď v 1. kole nového ročníka talianskej Serie A. Gólom prispel k triumfu SSC Neapol na ihrisku Hellasu Verona 5:2.

Lobotka odohral za hostí celé stretnutie a v 65. minúte zvýšil náskok svojho tímu na 4:2. Z ľavej strany dostal prihrávku od Maria Ruia, stredom prenikol až k hranici šestnástky a prízemnou strelou k vzdialenejšej ľavej žrdi prekonal brankára Lorenza Montipa. Neapol bol počas celého zápasu aktívnejší a hoci po polhodine hry prehrával 0:1, napokon si odniesol všetky tri body. Do streleckej listiny sa zapísalo päť rôznych strelcov. Ďalší Slovák Ľubomír Tupta nefiguroval na zápasovej súpiske Hellasu.

Juventus Turín si doma hladko poradil so Sassuolom 3:0, keď sa dvoma gólmi prezentoval srbský útočník Dušan Vlahovič. Skóre otvoril Angel Di Maria.

Serie A - 1. kolo:



Hellas Verona – SSC Neapol 2:5 (1:2)
Góly: 29. Lasagna, 48. Henry – 37. Kvaratšelija, 45.+3 Osimhen, 55. Zieliňski, 65. LOBOTKA, 79. Politano
/Ľ. Tupta nefiguroval v zápise - S. Lobotka odohral celý zápas + gól/



Juventus Turín – Sassuolo Calcio 3:0 (2:0)
Góly: 43. a 51. Vlahovič (prvý z 11m), 26. Di Maria