Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Lobotkov SSC Neapol zdolal AS Rím

Slovenský futbalový reprezentant v drese SSC Neapol Stanislav Lobotka (vpravo). Foto: TASR/AP

SSC Neapol zvíťazil vo večernom zápase na svojom štadióne nad AS Rím 2:1, v tabuľke sa bodovo dotiahol na svojho súpera, no má horšie skóre a patrí mu šiesta priečka.

Rím 5. júla (TASR) - Futbalistom FC Parmy v nedeľnom domácom súboji 30. kola talianskej Serie A s Fiorentinou nestačil ani gól slovenského stredopoliara Juraja Kucku a prehrali 1:2. Hostia viedli 2:0, keď dva góly z pokutových kopov dosiahol Čiľan Erick Pulgar. Aj Kucka sa presadil z bieleho bodu a strelil už piaty ligový gól v tejto sezóne.

SSC Neapol zvíťazil vo večernom zápase na svojom štadióne nad AS Rím 2:1, v tabuľke sa bodovo dotiahol na svojho súpera, no má horšie skóre a patrí mu šiesta priečka. Domácich poslal do vedenia v 55. minúte Jose Callejon, ktorý si nabehol na center Mária Ruia. O päť minúte neskôr vyrovnal prízemnou strelou z 20 metrov Henrich Mchitarjan, no v 82. minúte rozhodol o triumfe Neapola zatočenou strelou z uhla Lorenzo Insignie. Slovenský reprezentačný stredopoliar v drese domácich Stanislav Lobotka sa dostal na ihrisko v 70. minúte. Rimania prehrali tretí zápas v sérii.

Futbalisti Interu Miláno prehrali v prvom nedeľňajšom zápase na San Sire s Bolognou 1:2. Domáci síce viedli po prvom polčase 1:0, keď sa presadil belgický útočník Romelu Lukaku, ale hostia dali v druhom dejstve dva góly vďaka Musovi Juwarovi z Gambie a jeho krajanovi Musovi Barrowovi.

Inter bez suspendovaného slovenského obrancu Milana Škriniara mohol v 62. minúte zvýšiť z penalty, ale Argentínčan Lautaro Martinez ju nepremenil. Hostia ešte krátko predtým prišli o vylúčeného Roberta Soriana. V 74. minúte Juwara tvrdou strelou k pravej tyči vyrovnal. Krátko potom dostal červenú kartu aj domáci Alessandro Bastoni a o tri minúty ďalšou tvrdou strelou rozhodol o triumfe hostí Barrow. Bologna poskočila na deviate miesto, Inter zostal tretí a na druhé Lazio stráca štyri body.

Brescia doma zdolala Hellas Verona 2:0, v jej drese odohral celý zápas slovenský stredopoliar Nikolas Špalek a videl žltú kartu. Brescia sa odpútala z posledného miesta tabuľky, je 19. a osem kôl pred koncom stráca na záchranu sedem bodov. Atalanta Bergamo zvíťazila na pôde Cagliari 1:0 a triumfovala v lige už vo ôsmom súboji za sebou. Poistila si tak štvrté miesto zaručujúce miestenku v skupine Ligy majstrov 2020/2021.

Serie A - 30. kolo:


Inter Miláno - FC Bologna 1:2 (1:0)
Góly: 22. Lukaku - 74. Juwara, 80. Barrow, ČK: 77. Bastoni - 57. Soriano

Cagliari Calcio - Atalanta Bergamo 0:1 (0:1)
Gól: 27. Muriel (z 11 m), ČK: 26. Carboni (Cagliari)

FC Parma - ACF Fiorentina 1:2 (0:2)
Góly: 49. KUCKA (z 11 m) - 19. a 31. Pulgar (oba z 11 m)
/J. Kucka (Parma) odohral celý zápas + 1 gól + ŽK)

Udinese Calcio - FC Janov 2:2 (1:0)
Góly: 44. Fofana, 73. Lasagna - 81. Pandev, 90.+7 Pinamonti

Brescia Calcio - Hellas Verona 2:0 (0:0)
Góly: 53. Papetti, 90.+6 Donnarumma
/N. Špalek (Brescia) odohral celý zápas + ŽK/

Sampdoria Janov - SPAL Ferrara 3:0 (3:0)
Góly: 12. a 45.+3 Linetty, 45. Gabbiadini

SSC Neapol - AS Rím 2:1 (0:0)
Góly: 55. Callejon, 82. Insigne - 60. Mchitarjan
/Lobotka za domácich od 70. min/