Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Loginov a Jörgová víťazmi paralelného obrovského slalomu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Slovenský zástupca Matej Bačo obsadil v kvalifikácii 38. miesto a nepostúpil do vyraďovacích bojov.

Rogla 1. marca (TASR) - Ruský reprezentant Dmitrij Loginov získal zlato v paralelnom obrovskom slalome na MS v snoubordingu. V pondelkovom finále v slovinskom stredisku Rogla zdolal Taliana Rolanda Fischnallera o jedinú stotinu sekundy. Bronz vybojoval jeho krajan Andrej Sobolev. Slovenský zástupca Matej Bačo obsadil v kvalifikácii 39. miesto a nepostúpil do vyraďovacích bojov.

V ženskej súťaži sa zo zlata tešila Nemka Selina Jörgová, ktorá vyhrala vo finále s Ruskou Sofiou Nadyršinovou, tretia skončila Rakúšanka Julia Dujmovitsová.

Z MS sa na poslednú chvíľu odhlásíla Češka Ester Ledecká, ktorá v pondelok oznámila, že sa v Slovinsku nepredstaví pre zranenie. Na šampionáte sa mala zúčastniť po štyroch rokoch, na MS 2017 získala zlato v paralelnom obrovskom slalome a v paralelnom slalome vybojovala striebro.

MS v snoubordingu - paralelný obrovský slalom - výsledky:



muži: 1. Dmitrij Loginov (Rus.), 2. Roland Fischnaller (Tal.), 3. Andrej Sobolev (Rus.), 4. Kim Sang Kyum (Kór. rep.), 5. Nevin Galmarini (Švaj.), 6. Lukas Mathies (Rak.), 7. Aaron March (Tal.), 8. Michal Nowaczyk (Poľ.), 9. Igor Slujev (Rus.), 10. Mirko Felicetti (Tal., ... 39. Matej BAČO (SR) - nepostúpil z kvalifikácie

ženy: 1. Selina Jörgová (Nem.), 2. Sofia Nadyršinová (Rus.), 3. Julia Dujmovitsová, 4. Claudia Rieglerová (obe Rak.), 5. Ramona Theresia Hofmeisterová, 6. Cheyenne Lochová (obe Nem.), 7. Tomoka Takeučiová (Jap.), 8. Megan Farrellová (Kan.), 9. Julie Zoggová (Švaj.), 10. Sabine Schöffmannová (Rak.)