Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Londýn bude bez slovenských zápasníkov, neuspel ani Lévai

István Lévai Foto: TASR/AP

Na záverečnom kvalifikačnom turnaji v Helsinkách ho vo štvrťfinále zastavil švédsky reprezentant Harutyunyan.

Helsinki 5. mája (TASR) - Nádejnému slovenskému zápasníkovi v grécko-rímskom štýle Istvánovi Lévaiovi sa nepodarilo prebojovať na OH v Londýne.

Na záverečnom kvalifikačnom turnaji v Helsinkách ho v sobotňajšom štvrťfinále hmotnostnej kategórie do 60 kg zastavil švédsky reprezentant Frunze Harutyunyan.

Úradujúci majster Európy zvládol prvé dva zápasy výborne, keď svojich súperov, Poliaka Edwarda Bersegjana a Taliana Vincenza Macriho, zdolal už po dvoch periódach. Predposledný krok na ceste za vytúženou olympiádou však Lévai nezvládol, keď ho na nulu rovnako v dvoch periódach porazil švédsky rovesník.

Napriek dvom víťazstvám sa zverenec trénera Karola Lengyela neprebojoval ani do repasáže, kde by mal šancu aspoň na cenu útechy - bronzovú medailu.

Poslednú šancu vybojovať si olympijskú miestenku nevyužili ani ďalší traja slovenskí reprezentanti, ktorí tak napodobili svojich voľnoštýliarskych kolegov z piatkového programu. Richard Rigo vo váhe do 66 kg zdolal v 1. kole Rakúšana Benedikta Puffera v troch periódach, následne mu však nedal šancu Vitalij Rahimov z Azerbajdžanu.

Fínska kvalifikácia vôbec nevyšla Vojtechovi Jakusovi a Mariánovi Mihálikovi, ktorých púť sa skončila hneď v prvom kole. Jakus podľahol v 74-ke domácemu Henrimu Eskovi Välimäkimu a Mihálik v "osemdesiatštvorke" stroskotal na neskoršom bronzovom medailistovi Andrianovi Mocanuovi z Moldavska.

Posledným slovenským zápasníckym želiezkom v ohni zostala Lenka Matejová, ktorá zabojuje v nedeľu v kategórii do 48 kg.