Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Lotyšský hokejový reprezentant Mamčics zamieril do Nových Zámkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V sezóne si postupne obliekal dresy Dinama Riga (KHL), Zemgale (najvyššia lotyšská súťaž), českého extraligistu zo Zlína a ročník dokončil vo farbách účastníka najvyššej fínskej súťaže Linköping HC.

Nové Zámky 17. júna (TASR) - Do kádra extraligového hokejového klubu HC Nové Zámky pribudol 27-ročný lotyšský obranca Roberts Mamčics. "Očakávame, že bude pre naše mužstvo prínos vo všetkých herných aspektoch," povedal tréner Gergely Majoross pre klubovú webstránku.

Mamčics má za sebou sezónu, počas ktorej si vyskúšal štyri rôzne európske ligy a zároveň štartoval na oboch vrcholoch ročníka. V minulosti sa viackrát objavil v lotyšskej reprezentácii, debut na vrcholnom podujatí absolvoval na ZOH 2022 v Pekingu. Následne štartoval aj na MS vo Fínsku. V sezóne si postupne obliekal dresy Dinama Riga (KHL), Zemgale (najvyššia lotyšská súťaž), českého extraligistu zo Zlína a ročník dokončil vo farbách účastníka najvyššej fínskej súťaže Linköping HC. "Roberts je dobre stavaný obranca, ktorý napriek svojim fyzickým parametrom disponuje veľmi dobrým korčuľovaním. Hral na najvyššej európskej úrovni a hoci jeho primárna úloha bola defenzívna činnosť, očakávame, že bude prínos vo všetkých činnostiach," poznamenal Majoross.

Po príchode lotyšského obrancu je v kádri HC Nové Zámky šesť legionárov, pričom do jedného zápasu môžu zasiahnuť maximálne siedmi. V pozícii zahraničného hráča sú aj český brankár Pavel Kantor a štvorica Američanov obranca Mike Lee a útočníci Jay Dickman, Austin Farley a Robby Jackson.