Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Lucas Hernandez absolvoval v Innsbrucku úspešnú operáciu kolena

Lucas Hernandez v zápase na MS v Katare proti Austrálii 22. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Hernandezov klub Bayern Mníchov informoval, že operácia dopadla úspešne a hráč sa po nej bude zotavovať v bavorskej metropole.

Innsbruck 25. novembra (TASR) - Obranca francúzskej futbalovej reprezentácie Lucas Hernandez sa vo štvrtok v Innsbrucku podrobil operácii roztrhnutého krížneho väzu v kolene. Zranenie utrpel už na začiatku prvého zápasu Francúzska na MS v Katare, v ktorom obhajcovia titulu zdolali Austráliu 4:1.

Hernandezov klub Bayern Mníchov informoval, že operácia dopadla úspešne a hráč sa po nej bude zotavovať v bavorskej metropole. Nemecký šampión neuviedol predpokladanú dĺžku liečby, ale zadák pravdepodobne bude nútene pauzovať až do konca prebiehajúcej sezóny. Proti Austrálii odohral iba 13 minút, potom ho na trávniku nahradil jeho brat Theo.

"Stratili sme dôležitú súčasť nášho tímu. Lucas je bojovník a nepochybujem, že urobí všetko pre to, aby sa čo najskôr vrátil do hry. V mene celého národného tímu mu prajem skoré uzdravenie," uviedol podľa agentúry DPA tréner Francúzov Didier Deschamps.