Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Lukaku oslávil stý štart gólom, Bale v Kazani zažiaril hetrikom

Belgický futbalista Romelu Lukaku sa teší po góle počas zápasu E-skupiny kvalifikácie na MS 2022 vo futbale Belgicko - Česko 5. septembra 2021 v Bruseli. Foto: TASR/AP

Lukaku otvoril skóre už v 8. minúte, ešte v prvom polčase zvýšil Eden Hazard. V druhom dejstve stanovil výsledok Alexis Saelemaekers.

Brusel 6. septembra (TASR) – Českí futbalisti nenadviazali na marcovú domácu remízu s Belgickom v kvalifikácii MS 2022. V nedeľu prehrali v Bruseli 0:3, keď domáci útočník Romelu Lukaku oslávil jubilejný 100. štart v reprezentácii 67. gólom. „Červení diabli" sú lídrom E-skupiny s pohodlným šesťbodovým náskokom práve pred ČR.

Lukaku otvoril skóre už v 8. minúte, ešte v prvom polčase zvýšil Eden Hazard. V druhom dejstve stanovil výsledok Alexis Saelemaekers.

„Belgičania vyhrali úplne zaslúžene. Mali oveľa väčšiu kvalitu, čo sa ukázalo najmä v prvom polčase. Rozdiel sa ukázal v premieňaní šancí, keď mali príležitosť oni, väčšinou bol z toho gól. My sme si vypracovali zo štyri šance, ale nedali sme. Belgicko je prvý tím sveta. Aby sme mohli pomýšľať na dobrý výsledok, musel by tam každý odovzdať mimoriadny výkon. A to sa nepodarilo," citoval portál idnes.cz českého kouča Jaroslava Šilhavého.

„Hráči odviedli presne to, čo som od nich chcel. Musíme ale stále zostať sústredení do nasledujúcich zápasov," citovala agentúra AFP trénera domácich Roberta Martineza. Belgičania najbližšie nastúpia v stredu proti Bielorusku. To prehralo v nedeľu v ruskej Kazani s Walesom 2:3, o čom hetrikom rozhodol Gareth Bale. Víťazný gól strelil v 90.+3 minúte, predtým premenil dve penalty.

„Všetko hralo proti nám. V prvom polčase sme nehrali dobre, ale cítil som, že v druhom sme to naozaj otočili a hrali dobre," povedal Bale, ktorý sa v reprezentácii opäť gólovo presadil po necelých dvoch rokoch.

Na konte má už 36 gólov v 98 dueloch za Wales, ktorý je v tabuľke tretí o bod za ČR. Stretnutie sa muselo hrať na neutrálnej pôde, pretože výprava Walesu nemala povolený vstup do Bieloruska pre sankčné opatrenia voči vláde v Minsku.