Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slováci ovládli kvalifikáciu C1, postúpili všetky tri lode

Na snímke slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Emanuela Luknárová. Foto: TASR - Martin Baumann

V druhom kole ešte o postup zabojujú Soňa Stanovská, ktorej ušla najlepšia pätnástka v úvodnej rozjazde o 85 stotín sekundy, a Zuzana Paňková.

Liptovský Mikuláš 27. mája (TASR) - Slovenská kanoistka Emanuela Luknárová postúpila do semifinále C1 na majstrovstvách Európy vo vodnom slalome. V Liptovskom Mikuláši štartovala v 1. kole kvalifikácie ako desiata a pri prejazde cieľom bola jediná s bezchybnou jazdou.

V druhom kole ešte o postup zabojujú Soňa Stanovská, ktorej ušla najlepšia pätnástka v úvodnej rozjazde o 85 stotín sekundy, a Zuzana Paňková. Tá mala rozbehnuté veľmi dobré 1. kolo, no nezvládla záverečné dve bránky, pričom do prvej z nich sa nezmestila a dostala 50-sekundový trest.

Mužskú kvalifikáciu C1 ovládli Slováci, najlepší čas najprv stanovil Marko Mirgorodský, ktorý si zároveň zaistil aj priamy postup napriek chybe na rovnakej bránke ako Paňková. O niekoľko minút ho bezchybnou jazdou prekonal krajan Matej Beňuš a v úplnom závere sa na druhé miesto zaradil líder svetového rebríčka tejto disciplíny Alexander Slafkovský.