Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Cuche pomáha rodinám v núdzi dražbou lyžiarky z Kitzbühelu

Švajčiarsky lyžiar Didier Cuche, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Držiteľ šiestich malých glóbusov v prestížnom seriáli prostredníctvom sociálnej siete Instagram uviedol, že k vyzbieranej sume v aukcii prispeje rovnakou čiastkou z vlastného vrecka.

Neuchatel 13. apríla (TASR) - Bývalý švajčiarsky lyžiar Didier Cuche sa počas pandémie koronavírusu rozhodol podporiť rodiny v núdzi. Štyridsaťpäťročný špecialista na rýchlostné disciplíny venoval do dražby jednu zo svojich lyžiarok, s ktorými v januári 2010 v rakúskom Kitzbüheli vyhral preteky Svetového pohára v super-G a zjazde.

Držiteľ šiestich malých glóbusov v prestížnom seriáli prostredníctvom sociálnej siete Instagram uviedol, že k vyzbieranej sume v aukcii prispeje rovnakou čiastkou z vlastného vrecka. Informáciu priniesla agentúra SID.

Pred ním sa už podarilo jeho bývalému kolegovi Alexisovi Pinturaultovi vydražiť helmu, s ktorou jazdil v sezóne SP 2019/2020. Dvadsaťdeväťročný Francúz obsadil v celkovom hodnotení seriálu druhé miesto, v kombinácii získal malý glóbus. V aukcii za časť výstroja získal 19.600 eur a sumu sa tiež rozhodol zdvojnásobiť. Peniaze poputujú na pomoc v boji proti koronavírusu.