Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kontrolór neobjavil porušenie zákona Slovenskej lyžiarskej asociácie

Na snímke slovenská reprezentantka Petra Vlhová, archívne foto. Foto: TASR – Pavel Neubauer

Kontrola prebiehala od 20. januára do 29. júna na základe podnetu člena národného športového zväzu Slovenskej lyžiarskej asociácie.

Bratislava 16. júla (TASR) – Slovenská lyžiarska asociácia (SLA) vo svojej činnosti neporušila zákon. TASR o tom vo štvrtok informovalo vedenie hnutia s odvolaním sa na závery kontroly rezortného ministerstva.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR ukončilo kontrolu subjektu Slovenská lyžiarska asociácia (SLA), predmetom ktorej bolo dodržiavanie povinností národného športového zväzu podľa Zákona o športe. Kontrola prebiehala od 20. januára do 29. júna na základe podnetu člena národného športového zväzu SLA z Úseku alpských disciplín Petra Bendíka. Podľa záverov hlavného kontrolóra športu organizácia neporušila zákon.

„S výsledkom kontroly sme spokojní a sme presvedčení, že aj v iných prípadoch, kde je Slovenská lyžiarska asociácia neodôvodnene napádaná a jej funkcionári osočovaní z nekalých praktík, sa potvrdí, že SLA pracuje v prospech športovcov a má záujem o udržanie lyžiarskeho športu na čo najvyššej úrovni," zdôraznil prezident SLA Ivan Ivanič.