Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Nóri sa odvolali proti diskvalifikácii Kläba

Nórsky bežec na lyžiach Johannes Hösflot Kläbo (vľavo) sa teší v cieli z víťazstva v nedeľných pretekoch na 50 km klasicky s hromadným štartom na MS v severských disciplínach v Oberstdorfe 7. marca 2021. Foto: TASR/AP

Trojčlenná komisia by mala rozhodnúť najneskôr do 72 hodín.

Oslo 9. marca (TASR) – Nórsky lyžiarsky zväz podal v utorok odvolanie proti diskvalifikácii Johannesa Hösflota Kläba, ktorý pre kontakt s Rusom Alexandrom Boľšunovom prišiel o zlatú medailu v nedeľňajších pretekoch na 50 km klasicky s hromadným štartom na MS v severských disciplínach v nemeckom Oberstdorfe.

"S diskvalifikáciou jednoducho nesúhlasíme. Podľa nášho názoru neprišlo zo strany Kläba k žiadnemu porušeniu pravidiel, bola to skrátka nešťastná náhoda. Situácia, v ktorej sú bežci bok po boku, je v pretekoch bežná a kontaktu sa často nedá zabrániť. Po vypracovaní viacerých analýz sme presvedčení, že máme pravdu. Rozhodnutie je však v rukách komisie," povedal šéftréner nórskeho tímu Espen Bjervig pre portál nrk.no.

Trojčlenná komisia by mala rozhodnúť najneskôr do 72 hodín. V prípade, že podnet zamietne, môžu sa Nóri odvolať aj na súde Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).