Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Lyžovanie-MS: Shiffrinová vynechá zjazd, súťažiť bude v 4 disciplínach

Američanka Mikaela Shiffrinová sa teší z tretieho miesta v sobotňajšom super-G Svetového pohára alpských lyžiarok vo švajčiarskom St. Moritzi 14. decembra 2019. Foto: TASR/AP

Dvadsaťsedemročná Shiffrinová má na konte 85 triumfov v SP a jediný ju delí od vyrovnania legendárneho Švéda Ingemara Stenmarka.

Meribel 4. februára (TASR) - Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová sa na nadchádzajúcich MS vo francúzskych strediskách Meribel a Courchevel rozhodla vynechať preteky v zjazde. Suverénna líderka celkového poradia Svetového pohára plánuje štartovať v štyroch iných disciplínach - v alpskej kombinácii, super-G, obrovskom slalome a slalome. Informovala AFP.

Dvadsaťsedemročná Shiffrinová má na konte 85 triumfov v SP a jediný ju delí od vyrovnania legendárneho Švéda Ingemara Stenmarka. Až 71 ich dosiahla v technických disciplínach - slalome (52) a obrovskom slalome (19). V zjazde sa v rámci prestížneho seriálu tešila z prvenstva len trikrát. V aktuálnej edícii SP je na čele s priepastným náskokom pred Slovenkou Petrou Vlhovou. Tá na MS bude štartovať len v dvoch súťažiach - v slalome a obrovskom slalome.

Z majstrovstiev sveta má Shiffrinová na konte šesť zlatých medailí. Štyri získala v slalome a po jednej v super-G (2019) a v alpskej kombinácii (2021). "Plánujem ísť kombináciu, super-G, obrovský slalom a slalom. Môže sa to zmeniť, ale takýto je aktuálne môj plán," vyhlásila Shiffrinová, ktorá bude mať vo Francúzsku najvyššie ambície. "Na veľkých podujatiach ako MS sa chcem vždy predviesť v najlepšom svetle a bojovať o zlato. Nemám žiadne očakávania, ale verím, že budem dobre pripravená a dostatočne rýchla na to, aby som priviezla domov medaily," uviedla Shiffrinová.