Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Adam Žampa pôjde dnes kombináciu. Aj napriek tvrdému pádu

Slovenský lyžiar Adam Žampa na trati počas pretekov Super-G na Majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní vo švajčiarskom St. Moritzi 8. februára 2017. Foto: TASR/AP

Žampa má za sebou stredajší tvrdý pád v super-G, po ktorom utrpel pomliaždenie päty, narazenie panvovej kosti a ľahký otras mozgu.

St. Moritz 13. februára (TASR) - Slovenský lyžiar Adam Žampa bude súťažiť v pondelňajšej kombinácii mužov na majstrovstvách sveta vo švajčiarskom St. Moritzi. Pre štart sa rozhodol po nedeľnej kontrole a konzultácii v nemocnici. Žampa má za sebou stredajší tvrdý pád v super-G, po ktorom utrpel pomliaždenie päty, narazenie panvovej kosti a ľahký otras mozgu.

"Uvidím, aké dostanem štartové číslo, aj ako sa mi bude v pondelok ráno jazdiť na rozcvičke. V nemocnici mám pripravený lekársky tím, ktorý mi v prípade núdze napichá miesta, aby som vôbec necítil bolesť. Nebol by som prvý pretekár, ktorý podstúpil takúto procedúru. Uvidím, ako to bude fungovať priamo v pretekoch, ale verím, že robím správne rozhodnutie a dosiahnem čo najlepší výsledok, aký bude v mojich silách," informoval Žampa.

Zjazd do kombinácie je na programe o 10.00 h, slalomová druhá časť o tri hodiny neskôr.