Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Bez divákov bude po Lienzi aj súťaž vo Flachau a Zauchensee

Na archívnej snímke švajčiarska lyžiarka Wendy Holdenerová na trati počas 1. kola nočného slalomu Svetového pohára žien v rakúskom Flachau. Foto: TASR - Martin Baumann

Uvedomujeme si náš diel zodpovednosti, a preto sme sa rozhodli usporiadať nadchádzajúce preteky SP bez prítomnosti fanúšikov, povedala prezidentka ÖSV Roswitha Stadloberová pre agentúru APA.

Lienz 23. decembra (TASR) - Pre rýchlo sa šíriaci nový omikron variant koronavírusu sa aj januárové podujatia Svetového pohára alpských lyžiarok v Rakúsku uskutočnia bez prítomnosti divákov. Už dlhšie bolo jasné, že fanúšikovia nezavítajú 28. a 29. decembra do Lienzu, kde sa v obrovskom slalome a slalome predstaví aj Slovenka Petra Vlhová.

Vedenie Rakúskeho lyžiarskeho zväzu (ÖSV) vo štvrtok informovalo, že diváci sa nezúčastnia ani na prestížnom nočnom slalome vo Flachau (11. januára) a súťažiach v rýchlostných disciplínach v Zauchensee (15. a 16. januára). Otázne je, či budú môcť prísť na mužské podujatia v Kitzbüheli (21. až 23. januára) a Schladmingu (25. januára), organizátori počkajú na nové nariadenia.

"Uvedomujeme si náš diel zodpovednosti, a preto sme sa rozhodli usporiadať nadchádzajúce preteky SP bez prítomnosti fanúšikov. Mrzí nás to z pohľadu priaznivcov a športovcov, ale vláde chceme čo najviac pomôcť v jej boji proti pandémii. V každom prípade dúfame, že všetky podujatia SP v Rakúsku sa budú môcť uskutočniť podľa plánu," povedala prezidentka ÖSV Roswitha Stadloberová pre agentúru APA.

Okrem alpského lyžovania sa opatrenia týkajú tiež rakúskych zastávok Turné štyroch mostíkov v skokoch na lyžiach v Innsbrucku a Bischofshofene (4. a 6. januára), ako aj podujatí SP v snoubordingu v Bad Gasteine (11. a 12. januára) a stredisku Simonhöhe (15. a 16. januára).