Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kristoffersen si poranil členok, čaká ho magnetická rezonancia

Nórsky lyžiar Henrik Kristoffersen, archívne foto. Foto: TASR/AP

Majster sveta v obrovskom slalome verí, že ho zdravotný problém nevyradí na dlhší čas.

Oslo 9. júna (TASR) – Prípravu nórskeho lyžiara Henrika Kristoffersena na novú sezónu Svetového pohára zabrzdilo zranenie. Počas pondelkového gymnastického tréningu v Jessheime neďaleko Osla zle došliapol pri jednom z cvičení a vyvrtol si členok. Podľa agentúry APA by mal zajtra absolvovať vyšetrenie magnetickou rezonanciou, ktoré odhalí závažnosť zranenia.

Majster sveta v obrovskom slalome verí, že ho zdravotný problém nevyradí na dlhší čas. "Snáď to nemám zlomené. Pravdepodobne budem musieť niekoľko týždňov pauzovať, kým sa budem môcť vrátiť k tréningu. Dúfam, že vyšetrenie potvrdí môj pocit," uviedol pre rozhlasovú stanicu NRK Kristoffersen, ktorý pri došliapnutí počul nepríjemný "zvuk" v členku.

Ako pre nórske médiá prezradil jeho otec Lars, Henrik nechce až do vyšetrenia členok zaťažovať a chodí o barlách. Problémy s členkami má vraj už od svojich dvanástich či trinástich rokov.

Kristoffersen získal v predčasne ukončenej sezóne 2019/2020 malé krištáľové glóbusy za slalom a obrovský slalom. V celkovej klasifikácii SP skončil na treťom mieste za krajanom Aleksandrom Aamodtom Kildem a Francúzom Alexisom Pinturaultom.

Malú guľu za slalom vybojoval aj v ročníku 2015/2016. Okrem titulu majstra sveta v obrovskom slalome z Are 2019 získal v rovnakej disciplíne striebro na ZOH 2018 v Pjongčangu, zo ZOH 2014 v Soči si odviezol bronzovú medailu v slalome.