Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Pinturault suverénne na čele po 1. kole obrovského slalomu

Francúzsky lyžiar Alexis Pinturault v 1. kole obrovského slalomu Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo švajčiarskom Adelbodene 8. januára 2021. Foto: TASR/AP

Slovenský reprezentant Adam Žampa figuroval po odjazdení elitnej tridsiatky pretekárov na priebežnom 24. mieste s odstupom 3,18 sekundy.

Adelboden 8. januára (TASR) – Francúzsky lyžiar Alexis Pinturault suverénne viedol po 1. kole piatkového obrovského slalomu Svetového pohára. Vo švajčiarskom Adelbodene si vypracoval na lídra priebežného hodnotenia disciplíny domáceho Marca Odermatta náskok 96 stotín sekundy, o ďalšiu stotinu zaostal tretí Chorvát Filip Zubčič.

Slovenskí reprezentanti Adam a Andreas Žampovci nepostúpili do 2. kola, Adam obsadil 31. miesto so stratou 3,18 sekundy, keď ho od postupu medzi najlepšiu tridsiatku delilo iba päť stotín. Jeho brat Andreas nedokončil 1. kolo.

Líder SP Pinturault zvládol so štartovým číslom 1 výborne najmä druhú polovicu trate so záverečnou strminou. K jeho času sa nikto z konkurentov ani len nepriblížil a pred druhým kolom (13:15) si tak vybudoval sľubný náskok.

Adam Žampa, ktorý sa vrátil do súťažného kolotoča po pauze zapríčinenej problémami s chrbtom, sa so štartovým číslom 24 zaradil svojou jazdou na priebežnú 20. pozíciu. Potom ho však prekonali ešte jedenásti pretekári a tesne mu unikol postup do 2. kola.