Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

V 1. kole slalomu SP Vlhová skončila druhá o sekundu za Shiffrinovou

Na snímke P. Vlhová. Foto: TASR/AP

Vlhová so štartovým číslom 6 zvolila typický agresívny štýl, na Shiffrinovú však nemala šancu.

Maribor 2. februára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po 1. kole sobotného slalomu Svetového pohára v Maribore na druhom mieste. Za vedúcou Mikaelou Shiffrinovou z USA zaostala o rovnú sekundu, tretia bola Švédka Anna Swennová-Larssonová (+1,09).

Američanka naskočila na trať ako tretia, predviedla skvelú jazdu, nespravila chybu a utvorila si pohodlný náskok do druhého kola (13.00). Vlhová so štartovým číslom 6 pôsobila najmä vo vrchnej pasáži ťažkopádnejšie a proti času Shiffrinovej nemala šancu. Už na prvom meranom úseku zaostala o vyše pol sekundy, ani ona sa síce nedopustila výraznej chyby, ale na americkú rivalku to nestačilo.

"Bolo to postavené trocha ťažšie, užšie. Nebola to moja jazda, pretože od začiatku som išla skôr na krásu ako na rýchlosť. Keď nechytím môj rytmus, potom sa to ťahá, ťahá. Na prvom medzičase som 'schytala' veľa, v strmej časti som sa snažila dostať do rytmu. Musím si pozrieť video, rozoberieme to. Je to druhé miesto, ale sekunda je veľa," uviedla slovenská reprezentantka v cieľových priestoroch.

Vlhová si v druhom kole musí dať pozor na tretiu Swennovú-Larssonovú, ktorá stratila na Slovensku iba deväť stotín, pred štvrtou pretekárkou má však náskok 0,57 sekundy: "Uvidíme v druhom kole, bude to veľký boj, pretože je veľmi teplo. Trať je úplne iná ako v piatok, už ja som to mala rozbité."