Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Víkendové podujatie žien v La Thuile zatiaľ nie je ohrozené

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová oslavuje 2. miesto v cieli 2.kola obrovského slalomu žien Svetového pohára alpských lyžiarok v slovinskom lyžiarskom stredisku Kranjska Gora 15. februára 2020. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila druhé miesto v sobotňajšom obrovskom slalome Svetového pohára v Kranjskej Gore. V Slovinsku ju o 34 stotín sekundy predbehla víťazná Novozélanďanka Alice Robinsonová, tretie skončili s odstupom 1,59 sekundy spoločne domáca Meta Hrovatová a Švajčiarka Wendy Holdenerová. Foto: TASR - Martin Baumann

Talianska vláda vzhľadom na šírenie koronavírusu v krajine nariadila pozastaviť organizáciu športových podujatí v piatich severotalianskych regiónoch.

Rím 25. februára (TASR) - Víkendové podujatie Svetového pohára alpských lyžiarok v talianskom stredisku La Thuile by sa malo uskutočniť podľa plánu. Informovala o tom v utorok agentúra APA.

Talianska vláda vzhľadom na šírenie koronavírusu v krajine nariadila pozastaviť organizáciu športových podujatí v piatich severotalianskych regiónoch, netýka sa ale oblasti Valle d’Aosta, kde sa La Thuile nachádza. Zákaz platí pre provincie Lombardsko, Benátsko, Emilia-Romagna, Furlansko-Júlske Benátky a Piemont.

Na sobotný super-G a nedeľnú kombináciu v La Thuile sa chystá aj slovenská reprezentantka Petra Vlhová, jej štart však závisí aj od stavu zraneného kolena. Tréner Livio Magoni v pondelok pre TASR uviedol, že situácia by sa mala vyjasniť po tohtotýždňovej návšteve špecialistu. Vlhová má problémy s chrupavkou, po sobotnom zjazde Svetového pohára v Crans Montane bola v nemocnici a v nedeľu do alpskej kombinácie nastúpila s liekmi proti bolesti. Lekári vo Švajčiarsku odporučili Vlhovej približne dvadsať dní oddychu. V stredu a vo štvrtok má ale Slovenka naplánované tréningy super-G, obrovského slalomu a slalomu vo Foppole.