Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Vo Flachau vítal slalomárky sneh, šou na žrebovaní patrila Vlhovej

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas žrebu štartovacích čísel na utorkový nočný slalom Svetového pohára žien v rakúskom Flachau v pondelok 9. januára 2023. Foto: TASR Martin Baumann

O tom, komu bude patriť najväčší potlesk, svedčilo už množstvo vlajok so slovenským znakom. V cieľových priestoroch slalomu bolo zhruba 350 až 400 divákov.

Flachau 9. januára (TASR) - Večerná šou počas žrebovania štartových čísel pred utorkovým nočným slalomom Svetového pohára vo Flachau patrila Petre Vlhovej. Slovenka zožala najväčší aplauz, ktorý prekvapivo nepatril domácim lyžiarkam z Rakúska. Vlhová sa z pódia prihovorila fanúšikom v rodnej reči.

O tom, komu bude patriť najväčší potlesk, svedčilo už množstvo vlajok so slovenským znakom. V cieľových priestoroch slalomu bolo zhruba 350 až 400 divákov. Z okruhu favoritiek si ako prvá žrebovala číslo Mikaela Shiffrinová, na trať vyrazí Američanka ako prvá. Vlhová bude štartovať s číslom šesť. Po tom, ako jej moderátor šou podal mikrofón, sa fanúšikom prihovorila v slovenčine: "Som rada, že vás prišlo tak veľa, držte mi zajtra palce!"

V rakúskom stredisku popoludní pokropil zjazdovku dážď, no večer už snežilo. Počas utorka by mali teploty klesnúť pod nulu a tesne pred pretekmi by malo prestať snežiť.

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová prichádza na žreb štartovacích čísel na utorkový nočný slalom Svetového pohára žien v rakúskom Flachau v pondelok 9. januára 2023.
Foto: TASR Martin Baumann


/vyslaný redaktor TASR Michal Runák/