Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Windingstad víťazom paralelného obrovského slalomu v Alta Badii

Nórsky lyžiar Rasmus Windingstad oslavuje na pódiu so svojím tímom po jeho víťazstve paralelného obrovského slalomu mužov Svetového pohára v alpskom lyžovaní v talianskom stredisku Alta Badia 23. decembra 2019. Foto: TASR/AP

Slovenský reprezentant Adam Žampa neuspel v kvalifikácii. V súčte oboch jázd dosiahol čas 43,24.

Alta Badia 23. decembra (TASR) - Nórsky lyžiar Rasmus Windingstad sa stal víťazom pondelňajšieho paralelného obrovského slalomu Svetového pohára. V talianskej Alta Badii predstihol vo veľkom finále o 41 stotín Nemca Stefana Luitza a slávil premiérový triumf v prestížnom seriáli. Tretí bol Rakúšan Roland Leitinger.

Slovenský reprezentant Adam Žampa neuspel v kvalifikácii. V súčte oboch jázd dosiahol čas 43,24 a bol o 1,43 s pomalší ako víťaz kvalifikácie Nór Alexander Aamodt Kilde. Od postupu medzi elitnú finálovú tridsaťdvojku ho delilo 33 stotín. Žampa tak nenadviazal na vystúpenie z klasického obrovského slalomu, v ktorom získal štyri body za 27. miesto.

Výsledky paralelného obrovského slalomu SP v Alta Badii:



1. Rasmus Windingstad (Nór.), 2. Stefan Luitz (Nem.), 3. Roland Leitinger (Rak.), 4. Leif Kristian Nestvold-Haugen (Nór.), 5. Lucas Braathen (Nór.), 6. Mattias Rönngren (Švéd.), 7. Henrik Kristoffersen (Nór.), 8. Justin Murisier (Švajč.), 9. Loic Meillard (Švajč.), 10. Thibaut Favrot (Fr.)

finále:

Windingstad - Luitz +0,41

o 3. miesto:

Leitinger - Nestvold-Haugen +1,15