Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

M. Haviara zvolili za nového prezidenta Slovenskej kanoistiky

Na archívnej snímke z 2. júla 2019 viceprezident Európskej kanoistickej asociácie Miroslav Haviar. Foto: TASR - Martin Baumann

Miroslav Haviar dlhé roky pracuje ako funkcionár v rýchlostnej kanoistike a je zároveň predseda klubu Slávia UK Bratislava.

Bratislava 15. decembra (TASR) - Delegáti konferencie Slovenskej kanoistiky v utorok zvolili za nového prezidenta Miroslava Haviara, za ktorého hlasovalo trinásť zo štrnástich prítomných. Doterajší šéf Ivan Cibák odchádza z vedenia kanoistov po dvoch desaťročiach.

"Som veľmi rád, že som uspel a kandidatúra mi vyšla. Kanoistikou žijem odmalička, môj cieľ je posunúť náš krásny šport ešte o krok vpred. Hneď zajtra idem na stretnutie so štátnym tajomníkom Ivanom Husárom v súvislosti so štandardizáciou trate na Zemníku, nasledovať bude januárové zasadnutie prezídia. Som presvedčený, že spoločnými silami vytvoríme ešte silnejšiu kanoistiku," povedal nový prezident pre oficiálnu stránku Slovenskej kanoistiky canoe.sk.

Haviar sa celý život intenzívne venuje kanoistike a vodáckemu športu, je viceprezident Európskej kanoistickej federácie (ECA), medzinárodný rozhodca, dlhé roky pracuje ako funkcionár v rýchlostnej kanoistike a je zároveň predseda klubu Slávia UK Bratislava.