Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

M. Mečíř nebude pokračovať ako kapitán daviscupového tímu

Miloslav Mečíř. Foto: TASR/Michal Svítok

Olympijský víťaz zo Soulu 1988 Mečíř bol doteraz jediný kapitán daviscupového tímu v ére samostatnosti Slovenska a na tomto poste skončil po dlhých 24 rokoch.

Bratislava 30. októbra (TASR) - Miloslav Mečíř nebude zo zdravotných dôvodov kandidovať na post kapitána daviscupového tímu SR v roku 2018. Informoval o tom generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška, ktorý dostal od Výkonného výboru poverenie začať rokovania o novom nehrajúcom kapitánovi.

"Milošova liečba potrvá ešte asi pol roka. Všetci mu prajeme skoré uzdravenie, aby sa čím skôr vrátil pracovať v prospech slovenského tenisu," uviedol Moška pre oficiálnu zväzovú stránku. Návrh na kapitánov Davis Cupu a Fed Cupu na rok 2018 má generálny sekretár predložiť na zasadnutie výkonného výboru STZ 24. novembra 2017.

Olympijský víťaz zo Soulu 1988 Mečíř bol doteraz jediný kapitán daviscupového tímu v ére samostatnosti Slovenska a na tomto poste skončil po dlhých 24 rokoch. V roku 2005 dosiahol so svojimi zverencami najväčší úspech, keď sa prebojovali do finále prestížnej súťaže. V boji o titul nakoniec podľahli doma Chorvátsku 2:3. Slovenskí tenisti sa od roku 2006 márne usilujú o návrat do Svetovej skupiny.