Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Košický obranca M. Novák dostal trojzápasový trest a pokutu 200 eur

Bitka medzi zvolenským krídelníkom Andrejom Podkonickým (vpravo) a košickým obrancom Michalom Novákom počas zápasu 46. kola slovenskej hokejovej Tipsport extraligy medzi HKM Zvolen - HC Košice vo Zvolene v nedeľu 3. februára 2013. Foto: TASR/Dušan Hein

Tridsaťročný obranca vicemajstra tak bude chýbať aj v prvých dvoch semifinálových dueloch doma s Nitrou.

Bratislava 20. marca (TASR) - Disciplinárna komisia slovenskej hokejovej extraligy udelila obrancovi HC Košice Michalovi Novákovi trojzápasový trest a pokutu 200 eur za fyzické napadnutie protihráča v šiestom zápase štvrťfinále play off proti Popradu.

Ako informuje riadiaci orgán najvyššej hokejovej súťaže PRO-HOKEJ, a. s., sobotňajší duel v Poprade (3:0) priniesol negatívny rekord v počte trestných minút v jednom zápase, keď rozhodcovia udelili celkovo 476 trestných minút (Poprad 231, Košice 245).

Novák dostal po dvoch hromadných bitkách v úplnom závere trest v hre a automaticky mal zastavenú činnosť na jedno stretnutie, preto sa neobjavil v rozhodujúcom siedmom zápase na domácom ľade, kde si jeho spoluhráči vybojovali postup do semifinále.

Disciplinárna komisia však na základe zápisu zo stretnutia, DVD záznamu, vyjadrenia hlavných rozhodcov a inštruktora zápasu rozhodla, že Novákovi rozšíri trest na tri majstrovské stretnutia nepodmienečne a udelila mu aj pokutu 200 eur. Tridsaťročný obranca vicemajstra tak bude chýbať aj v prvých dvoch semifinálových dueloch doma s Nitrou.