Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Macron chce, aby na finále do Kataru odletel aj Benzema

Francúzsky prezident Emmanuel Macron (vpravo) odchádza privítať írskeho premiéra Micheala Martina pred ich stretnutím v Elyzejskom paláci v Paríži vo štvrtok 24. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Tréner "Les Bleus" Didier Deschamps odmietol reagovať na špekulácie o štarte Benzemu vo finálovom dueli.

Al Raján 16. decembra (TASR) - Francúzsky prezident Emmanuel Macron chce, aby s ním do Kataru na nedeľné finále MS odleteli i zranení futbalisti vrátane Karima Benzemu. Francúzski reprezentanti budú vo finále obhajovať titul majstra sveta proti Argentíne na štadióne v Lusaile (16.00 SEČ).

"Viem, že to je prezidentovo želanie a zvažuje tento plán. Veľmi chce, aby s ním odleteli aj zranení hráči," citovala francúzsku ministerku športu Amelie Oudeovú-Casterovú agentúra DPA.

Tréner "Les Bleus" Didier Deschamps odmietol reagovať na špekulácie o štarte Benzemu vo finálovom dueli. Útočník Realu Madrid a aktuálny držiteľ Zlatej lopty sa doliečuje po zranení a stále je súčasťou francúzskej súpisky. Okrem Benzemu by sa mohli k prezidentovi pripojiť a odletieť do Kataru i Paul Pogba, N'Golo Kante či Christopher Nkunku, ktorí sa nedostali do záverečnej nominácie pre zranenie.