Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Maguireho otca zranili fanúšikovia počas pokusu o vpád do Wembley

Futbalista Anglicka Harry Maguire (uprostred hore) strieľa gól vo štvrťfinálovom zápase Anglicko - Ukrajina na ME2020 vo futbale na Olympijskom štadióne v Ríme v sobotu 3. júla 2021. Foto: TASR/AP

Finále ME poznačilo viacero incidentov, ktoré vyšetruje polícia i Európska futbalová únia (UEFA).

Londýn 14. júla (TASR) - Medzi rozbesnený dav stoviek fanúšikov, ktorí sa pokúsili dostať na finále futbalových ME do Wembley bez vstupeniek, sa zaplietol aj otec Harryho Maguirea. Anglický reprezentant prezradil tamojším médiám, že si z incidentu odniesol menšie zranenia. Angličania v nedeľu prehrali s Talianmi 2:3 v rozstrele (1:1 po predĺžení).

Podľa Maguireho mal jeho otec narazené rebrá a ťažko sa mu dýchalo, no lekársku pomoc nemusel vyhľadať: "Videl som z toho viacero videí a môj otec si to odniesol. Mal problémy s dýchaním, ale nepatrí k tým, čo by robili veľa kriku a rozchodil to."

Finále ME poznačilo viacero incidentov, ktoré vyšetruje polícia i Európska futbalová únia (UEFA). Okrem pokusu o vniknutie na štadión, na ktorom mohlo byť 60-tisíc divákov, sa domáci priaznivci "zviditeľnili" bučaním počas talianskej hymny. Po zápase zase rasisticky urážali hráčov tmavej pleti Jadona Sancha, Marcusa Rashforda a Bukaya Saku, ktorí v rozstrele nepremenili jedenástky.