Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Futbalový majster sveta z roku 1966 Roger Hunt zomrel po dlhej chorobe

Na archívnej snímke z 30. júla 1966 tvrdá strela od Angličana Geoffa Hursta sa od brvna odrazila dole k bránkovej čiare vo finálovom zápase Anglicko - Nemecká spolková republika na MS vo futbale v Londýne. Obranca Weber loptu síce vyhlavičkoval, ale hlavný rozhodca po komunikácii s čiarovým kontroverzný tretí gól uznal a Angličania napokon zvíťazili 4:2 po predĺžení. Anglickí futbalisti môžu vstúpiť do histórie, v ceste im však stojí náročný súper. Myslí si to tréner "Albiónu" Gareth Southgate pred osemfinálovým súbojom s Nemeckom v utorok 29. júna 2021. Jeho zverenci majú domácu výhodu, keď privítajú svojho rivala vo Wembley pred 45.000 divákmi. Svojho súpera vo vyraďovacej fáze veľkého turnaja nezdolali od finále MS 1966. Aj vtedy však hrali na svojej pôde. Angličania sa s Nemcami od finále MS 1966 stretli vo vyraďovačke štyrikrát. Naopak Nemci stále túžia po rehabilitácii za spackaný svetový šampionát pred troma rokmi. V Lige národov im to nevyšlo a ani v skupinovej fáze ME nepresvedčili. Foto: TASR/AP

Hunt dosiahol v drese Liverpoolu 285 gólov v 492 zápasoch, čo v klubovej historickej tabuľke radí na druhé miesto za Ianom Rushom (346).

Liverpool 28. septembra (TASR) - Bývalý kanonier futbalistov FC Liverpool a anglickej futbalovej reprezentácie Roger Hunt zomrel v pondelok po dlhej chorobe vo veku 83 rokov. Na šampionáte v roku 1966 prispel tromi gólmi v šiestich dueloch k zisku jediného titulu majstrov sveta pre Anglicko.

Hunt dosiahol v drese Liverpoolu 285 gólov v 492 zápasoch, čo v klubovej historickej tabuľke radí na druhé miesto za Ianom Rushom (346). Na Anfielde pôsobil v rokoch 1958 až 1969 a vybojoval s ním dva ligové tituly, neskôr hral ešte do roku 1972 za Bolton Wanderers. Informovala agentúra AP.