Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Majstrovstvá republiky v squashi v Bratislave zastavil koronavírus

Ilustračná snímka. Foto: TASR Dano Veselský

V najbližších dňoch zasadne Výkonný výbor Slovenskej squashovej asociácie a na základe vývoja situácie rozhodne o ďalšom postupe, prípadne náhradnom termíne.

Bratislava 9. marca (TASR) - Tohtotýždňové majstrovstvá Slovenska v squashi v Bratislave sa neuskutočnia. Je to nariadenie vzhľadom na 14-dňový zákaz organizovania akýchkoľvek verejných športových či kultúrnych podujatí na slovenskom území pre šíriaci sa koronavírus.

"Na základe rozhodnutia krízového štábu Slovenskej republiky o zákaze usporiadania všetkých verejných podujatí na celom území štátu s účinnosťou od 10. marca 2020 s poľutovaním oznamujeme, že organizačný výbor podujatia CDESK majstrovstiev Slovenska v squashi mužov a žien 2020 toto podujatie ruší. V najbližších dňoch zasadne Výkonný výbor Slovenskej squashovej asociácie a na základe vývoja situácie rozhodne o ďalšom postupe, prípadne náhradnom termíne. V tejto chvíli je toto rozhodnutie krízového štábu Slovenskej republiky pre nás záväzné a definitívne. O ďalšom postupe budeme informovať," uviedol v stanovisku pre TASR riaditeľ turnaja MSR Róbert Polakovič.

Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 na Slovensku vzrástol v pondelok z piatich na sedem, šéf dosluhujúceho vládneho kabinetu Peter Pellegrini na tlačovej konferencii po štábe potvrdil dva nové prípady z Košíc a Martina. Slovenské úrady evidujú aj infikovanú štvorčlennú rodinu v karanténe v rakúskej prihraničnej obci Kittsee. Tá bola v uplynulom období v kontakte predovšetkým s osobami na Slovensku, kde rodičia pracujú a deti navštevujú školské zariadenia.