Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Majstrovstvá Slovenska v krose sa v Krupine budú konať až 5. decembra

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Všetci sa budú môcť otestovať na náklady zväzu, uviedol Marcel Lopuchovský.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Majstrovstvá Slovenska v krose, ktoré sa mali pôvodne uskutočniť v Krupine 21. novembra, budú napokon až v sobotu 5. decembra. Rozhodol o tom výkonný výbor Slovenského atletického zväzu (SAZ) na svojom stredajšom zasadnutí v Bratislave.

O tituly sa však vzhľadom na aktuálne protipandemické opatrenia bude súťažiť len v kategórii dospelých na vytrvaleckej trati a v juniorskej kategórii, v ktorej bude štartovať vybraných 20 najlepších chlapcov a dievčat z ročníkov narodenia 2001 až 2004. Informovala o tom oficiálna webová stránka SAZ.

„Všetci súťažiaci budú musieť podstúpiť antigénové testy, ktoré sa uskutočnia v deň pretekov predpoludním a popoludní sa bude súťažiť. Vychádzame z aktuálne platného opatrenia, že športové súťaže sa môžu organizovať v prípade, ak sa účastníci preukážu negatívnym testom na COVID-19 nie starším ako 12 hodín,“ vysvetlil pre saz.sk šéftréner SAZ Martin Pupiš.

Podľa šéfa sekcie dlhých behov SAZ Marcela Lopuchovského budú mať v seniorskej kategórii zaručený štart na domácom šampionáte bežci a bežkyne, ktorí v roku 2020 splnili špeciálne pre M-SR v krose vytvorené výkonnostné limity buď na 3000 m prekážok, 5000 m, 10 000 m, 10 km na ceste, polmaratóne alebo maratóne.

„Všetci sa budú môcť otestovať na náklady zväzu. Ak niekto nemá limit ani v jednej zo spomenutých disciplín a chce štartovať na šampionáte, antigénový test na COVID-19 si musí zaplatiť z vlastných zdrojov,“ uviedol Lopuchovský.